Meta-execs dumpen Californië voor NYC, Londen, Spanje en daarbuiten

Meta-execs dumpen Californië voor NYC, Londen, Spanje en daarbuiten

Een half dozijn Meta-managers hebben dit jaar tot nu toe het hoofdkantoor van het bedrijf in Californië gedumpt, gebruikmakend van de losse houding van Mark Zuckerberg ten opzichte van werken op afstand, ook al wordt het bedrijf op verschillende fronten bedreigd.

Londen is de topbestemming voor vertrekkende Meta-executives. Instagram-chef Adam Mosseri, Meta Chief Marketing Officer Alex Schultz en Global Affairs President Nick Clegg zijn allemaal verhuisd of zijn van plan om dit jaar naar Engeland te verhuizen.

Clegg – de voormalige leider van de Liberaal-Democratische Partij en de Britse vicepremier – rapporteert rechtstreeks aan Zuckerberg en leidt alle contacten van Meta met regeringen over de hele wereld.

Hij wil dichter bij zijn ouders zijn en ziet Londen als een betere locatie om naar continentaal Europa en Azië te reizen, meldde de Financial Times. Meta wordt geconfronteerd met zware antitrustuitdagingen van regelgevers in zowel de VS als Europa.

Mosseri zal ondertussen helpen bij het werven van Instagram-medewerkers terwijl hij tijdelijk in het VK woont, waar technisch talent maar liefst drie keer goedkoper is dan in San Francisco, volgens de Financial Times.

Meta’s president voor mondiale zaken Nick Clegg keert terug naar Londen.
NurPhoto via Getty Images
Adam Mosseri
Ook Instagram-chef Adam Mosseri verhuist naar Londen.
Anadolu Agency via Getty Images

Aangezien de Meta-aandelen dit jaar tot nu toe met meer dan 50% zijn gedaald te midden van een vertragende groei en concurrentie van TikTok, heeft Zuckerberg de zweep gekraakt en managers aangespoord om slecht presterende werknemers te verdrijven. Maar de Meta-CEO heeft nog steeds een meer liberale houding ten opzichte van werken op afstand dan de meeste andere Big Tech-honcho’s.

Meta laat de meeste werknemers kiezen tussen volledig externe of hybride schema’s – en Zuckerberg zelf brengt een groot deel van zijn tijd door op zijn uitgestrekte Hawaiiaanse landgoed.

Siehe auch  Bertus membeli 1937 - Pahlawan Pelaut

Het zijn niet alleen Hawaii en het VK die Meta’s topkopers wegtrekken van het hoofdkantoor van het bedrijf in Menlo Park, Californië.

Javier Olivan, die onlangs Sheryl Sandberg verving als Chief Operating Officer van Meta, verdeelt naar verluidt zijn tijd tussen Californië en zijn geboorteland Spanje.

Naomi Glei
Meta-productchef Naomi Gleit woont in New York City.
Getty Images voor Teen Vogue

Producthoofd Naomi Gleit woont in New York City, waar Meta onlangs bezuinigde op plannen voor uitbreidingen van de kantoren van Hudson Yards en Astor Place, Bloomberg meldde: in juli.

En Chief Information Security Officer Guy Rosen is verhuisd naar zijn geboorteland Israël.

Meta reageerde niet op een verzoek om commentaar op de bewegingen.

Terwijl de leiders van Meta over de hele wereld uitwaaieren, hebben andere Big Tech-bedrijven werknemers terug naar kantoor gedwongen.

Javier Olivan en Mark Zuckerberg
De vervanger van Sheryl Sandberg als Chief Operating Officer, Javier Olivan (links), verdeelt naar verluidt zijn tijd tussen Californië en Spanje.
Bloomberg via Getty Images

Apple vereist momenteel dat vrijwel alle werknemers twee dagen per week op kantoor zijn, met plannen om de vereiste op te trekken tot drie. Google vereist ook drie dagen per week voor veel werknemers, met meer uitzonderingen dan Apple.

Amazon-managers voor individuele bedrijfsteams om te beslissen hoe vaak hun werknemers naar kantoor moeten komen.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside