Mauritanië, Spanje wil samenwerking uitbreiden

Mauritanië, Spanje wil samenwerking uitbreiden

NOUAKCHOTT, Mauritanië

De president van Mauritanië en de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken hebben woensdag gesproken over manieren om de samenwerking tussen hun twee landen uit te breiden.

De ontmoeting tussen Mohamed Ould Ghazouani en Jose Manuel Albares was bedoeld om de betrekkingen en samenwerking te versterken en uit te breiden naar bredere gebieden, meldde het Mauritanian News Agency.

Albares hield ook gesprekken met zijn Mauritaanse collega Mohamed Salem Ould Merzoug tijdens zijn eendaagse bezoek en maakte ook een rondleiding door overheidsfaciliteiten in Nouakchott, waaronder de Mauritanian Fish Distribution Company.

Overdag bezocht Albares ook het uitvoerend secretariaat van de G5 Sahel-organisatie, waar hij een ontmoeting had met de uitvoerend secretaris, Eric Tayari.

De betrekkingen tussen Nouakchott en Madrid zijn recentelijk getuige geweest van belangrijke ontwikkelingen. Afgelopen juni keurde de Mauritaanse ministerraad een wetsontwerp goed dat de ratificatie van een vriendschaps- en samenwerkingsverdrag tussen de twee landen mogelijk maakt.

Het verdrag bepaalt het opzetten van een kader voor politiek overleg tussen de twee landen en samenwerking op het gebied van voedselzekerheid, onderwijs en gezondheid naast juridische zaken.

*Ikram Imane Kouachi in Ankara heeft bijgedragen aan dit rapport

De website van Anadolu Agency bevat slechts een deel van de nieuwsberichten die aan abonnees worden aangeboden in het AA News Broadcasting System (HAS), en in samengevatte vorm. Neem contact met ons op voor abonnementsopties.

Siehe auch  Inversión chilena en Notco Knobs del Growth Equity Fund en asociación con Danny Meyer

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside