Maskers af: Spanje versoepelt gezichtsbedekkende regels voor binnenshuis

Maskers af: Spanje versoepelt gezichtsbedekkende regels voor binnenshuis

Spanje zet een nieuwe stap in de richting van een gevoel van normaliteit te midden van de pandemie door gedeeltelijk een einde te maken aan het bijna twee jaar durende verplichte gebruik van maskers binnenshuis

MADRID – Spanje zette woensdag een nieuwe stap in de richting van een gevoel van normaliteit te midden van de pandemie door gedeeltelijk een einde te maken aan het bijna twee jaar durende verplichte gebruik van maskers binnenshuis.

Het regeringsbesluit, dat dinsdag is aangenomen, houdt maskers verplicht voor bezoekers en personeel in medische centra en verpleeghuizen, hoewel patiënten niet altijd verplicht zullen zijn om ze te dragen.

Maskers zullen ook op alle vormen van openbaar vervoer aanwezig zijn, verplicht maar niet op stations of luchthavens.

Op hun beurt worden ze aanbevolen, maar niet verplicht, in talrijke bijeenkomsten, in overvolle ruimtes of in aanwezigheid van kwetsbare mensen. Ook scholen zijn vrijgesteld van het gebruik ervan.

Siehe auch  Nuwe memilih solusi Alipay + untuk menghubungkan pedagang internasional dengan lebih banyak pengguna e-wallet

„Het masker is zonder twijfel een van de meest herkenbare maatregelen van de afgelopen twee jaar geweest en het zal niet langer verplicht zijn“, zei minister van Volksgezondheid Carolina Darias dinsdag. „Ze zullen bij ons blijven als een element van bescherming, met name voor de meest kwetsbaren.“

Met meer dan 92% van de Spanjaarden ouder dan 12 jaar die ten minste twee vaccindoses hebben gekregen en het aantal coronavirusinfecties en sterfgevallen de afgelopen maanden sterk is gedaald, heeft Spanje ook de verplichte thuisisolatie afgeschaft voor mensen die besmet zijn met het virus en die geen symptomen of milde.

Het wegebben van de pandemie komt op het moment dat Spaanse aanklagers hun aandacht vestigen op mogelijke onwettigheden bij de aankoop van maskers en andere medische producten door autoriteiten in de kritieke eerste paar maanden van de uitbraak.

Twee van de meest prominente gevallen hebben betrekking op de regio Madrid en het stadhuis van de hoofdstad.

Openbare aanklagers onderzoeken twee mannen die zeggen dat ze meer dan 6 miljoen euro ($ 6,5 miljoen) in de zak hebben gestoken door maskers en andere producten te verkopen aan het stadhuis van Madrid tegen exorbitant hoge prijzen. Aanklagers zeggen dat de twee met het geld luxe auto’s, horloges en zelfs een jacht hebben gekocht.

Ondertussen onderzoeken Spaanse en Europese aanklagers ook de aankoop van maskers door de regionale regering van Madrid in een deal die is bemiddeld door de broer van de regionale president Isabel Díaz Ayuso voor een substantiële commissie.

In beide gevallen zeggen de autoriteiten dat ze te goeder trouw hebben gehandeld tijdens een nationale noodsituatie en dat het uiterst moeilijk was om deze producten aan het begin van de pandemie te verkrijgen.

Siehe auch  Jharkhand HC trekt nogmaals CBI over Dhanbad Judge Murder Probe

Ondertussen heeft de Spaanse Rekenkamer tijdens de eerste drie maanden van de pandemie de boeken van de grote steden en enkele grote instellingen van Spanje geanalyseerd en geconstateerd dat er vaak grote exorbitante verschillen waren in de prijzen die werden betaald voor maskers en andere producten.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside