Magie van hockey heerste te midden van geweerschoten, strijdbaarheid in deze J’khand dist

Magie van hockey heerste te midden van geweerschoten, strijdbaarheid in deze J’khand dist

Er zijn nog steeds verschillende dorpen in het Simdega-district van Jharkhand die geen elektriciteit hebben, maar de passie voor hockey loopt hoog op in het hart van de mensen die daar wonen. Nog niet zo lang geleden was het geluid van geweerschoten vaak te horen. Maar met de komst van het nieuwe jaar kwam er ook een nieuwe en positieve verandering.

De functionarissen van de Simdega District Hockey Association en de inwoners van Runghudera hebben in slechts twee dagen tijd een hockeyterrein gemaakt door het bos en de bush te kappen. Nu worden de voorbereidingen getroffen om hier eind deze maand, of in februari, een toernooi te organiseren.

Akash Manjhi, een inwoner van het dorp, heeft zijn land gegeven voor de hockeygrond.

Hockey Simdega-chef Manoj Konbegi en Akash Manjhi hadden een ontmoeting met de mensen van het dorp. Er werd besloten dat de kinderen en jongeren van het dorp en de omliggende gebieden voorbereid moesten worden op hockey.

Uiteindelijk, in het weekend – op zaterdag en zondag, verzamelden de dorpelingen zich met een spade, schop, bijl en mand, en maakten het bos en de struik vrij en veranderden het in een veld.

Tot op heden hadden de inwoners van de dorpsbewoners van Runghudera geen toegang tot elektriciteit of verharde wegen. Er is ook geen mobiele telefoonverbinding of netwerk.

Nadat ze van de verharde weg zijn afgestapt, bereiken mensen het dorp na ongeveer 6-7 km over een met rotsen beladen pad te hebben gelopen.

Slechte infrastructuur

De bevolking van dit dorp met ongeveer 50 tribale families is ongeveer 250. Voor drinkwater zijn de mensen afhankelijk van putten en vijvers. Ook olifanten richten af ​​en toe een ravage aan in dit door bossen omgeven dorp.

In Simdega, tot een paar jaar geleden, toen de dreiging van militante organisaties in elk dorp was, schuilden hier de gewapende squadrons van militanten. De staat van de plaatselijke school is ook niet helemaal bevredigend.

Te midden van alle moeilijkheden, wanneer de hockey Op 2 januari was de grond in het dorp klaar, het enthousiasme van de kinderen en jongeren van het dorp was torenhoog.

Manoj Konbegi, hoofd van Hockey Simdega, zei dat kinderen en jongeren zullen worden opgeleid voor hockey en dat binnen twee maanden een hockeytoernooi zal worden georganiseerd onder de kinderen van nabijgelegen dorpen.

50 nationale spelers

Er zullen inspanningen worden geleverd om betere spelers te produceren om hen een kans te geven om op districtsniveau te spelen. Het is relevant op te merken dat het Simdega-district tot nu toe meer dan 50 nationale en internationale hockeyspelers aan het land heeft gegeven.

De meeste spelers zijn afkomstig van RC Upgraded Middle School Karanagagudi in Basen Panchayat en hierachter heeft Benedict Kujur, de voormalige directeur van de school, die 13 jaar op deze school heeft gediend, een belangrijke rol gespeeld.

Alka Dungdung van Basen Panchayat is opgenomen in het Indiase team in de Belgische tour. Alpha Kerketta, Sangeeta Kumari, Beauty Dungdung Australia, Dipika Soreng, Anjana Dungdung zijn enkele van de andere namen die de nationale ploeg hebben gehaald.

Spelend in de velden en dorpen van Simdega is er een lange lijst van spelers die hun talent hebben laten zien in honderden toernooien in binnen- en buitenland.

Novel Toppo, een inwoner van Sevai Khuntoli, was de eerste hockeyspeler uit Simdega die een plaats kreeg in het Indiase nationale team. Hij speelde voor het land in 1966-1967.

Hierna werd Michael Kindo opgenomen in het Indiase herenteam dat in 1972 de Olympische Spelen speelde.

Indiaas hockeyteam

Indiaas hockeyteamTwitter

Het Indiase team won hierin de bronzen medaille Olympische Spelen.

Toen het Indiase team het goud won op de Olympische Spelen van 1980, speelde Simdega’s Sylvanus Dungdung daarin een belangrijke rol. Simdega’s dochter Sumrai Tete, Masira Surin en Kanti Ba maakten deel uit van het Indiase damesteam tijdens de Commonwealth Games in 2000.

Sumrai Tete was in 2006 ook de aanvoerder van het Indiase damesteam.

Asunta Lakra van Simdega was in 2011-12 ook aanvoerder van het Indiase damesteam. Het land won onder haar leiding vele toernooien.

Simdega’s dochter Salima Tete was de aanvoerder van het Indiase damesteam op de Olympische Jeugdspelen 2018.

Evenzo zijn Sushma, Sangeeta en Beauty of Simdega opgenomen in het junior Indiase damesteam.

Veel spelers zoals Bimal Lakra, Virendra Lakra, Masih Das Ba, Justin Kerketta, Adeline Kerketta, Alma Gudiya, Ashrita Lakra, James Kerketta, Pushpa Topno kwamen uit Simdega, die de magie van hun hockeystick zowel nationaal als internationale toernooien.

Siehe auch  Minería advierte contra bloquear a Chile en ruta de productos de Antofagasta: CTAM

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside