LIVE-UPDATES! Laatste dag van WorldSBK Pre-season Testing in Catalunya, Spanje | WSBK Live

LIVE-UPDATES!  Laatste dag van WorldSBK Pre-season Testing in Catalunya, Spanje |  WSBK Live

De voorlaatste WorldSBK pre-season test vindt plaats op het Circuit de Catalunya-Barcelona, ​​Spanje.

Hoewel het geen officiële test is, behandelen teams en rijders het als zodanig voorafgaand aan de tweedaagse officiële test van volgende maand in Aragon.

Dag één van de Catalunya WorldSBK-test begon op dezelfde manier als die van Misano tien dagen geleden, met GRT Yamaha-rijder Garrett Gerloff die de snelste tijd neerzette.

De Amerikaan, die tot nu toe heeft teruggekeken op het type vorm dat we in 2020 als rookie zagen, zette een tijd van 1:41.918s op het bord om halverwege aan de leiding te gaan.

Hoewel Gerloff de ochtendsessie het snelst startte en afsloot, was er tussendoor genoeg afwisseling, aangezien Alvaro Bautista, Toprak Razgatlioglu, Jonathan Rea en Michael Rinaldi allemaal bovenaan het klassement stonden.

Vers van de lancering van het Yamaha GRT-team in 2022 op donderdag, zat Gerloff meteen in het ritme, wat suggereert dat de Texaan een favoriet zou kunnen zijn voor de podiumplaatsen tijdens de eerste paar rondes.

Toen de middagactie eenmaal van start was gegaan, schoot Aruba.it Ducati-rijder Bautista naar de top van de tijd.

Rea en Razgatlioglu voegden zich bij hem in de top drie, wat een beetje een déja vu-moment was na de Portimao-test van vorige maand, die alle drie domineerde – Razgatlioglu was de snelste die keer.

Bautista was de eerste paar uur het snelst voordat Gerloff de Spanjaard aan de top verving met een tijd van 1:41.255s.

Achter Gerloff en Bautista wist wereldkampioen Razgatlioglu Rea met een tiende van een seconde voor te blijven.

Siehe auch  Indonesia, Uni Emirat Arab menerima kerja sama untuk pembangunan ekonomi yang konstruktif

Terwijl Razgatlioglu en Rea een ministrijd om de derde plaats voerden, hervatten Bautista en Gerloff hun strijd om de eerste plaats voordat Bautista de enige sub 1m 41s ronde van de dag neerzette.

Een verbluffende tijd van 1:40.824s bracht de voormalige MotoGP-rijder meer dan vier tiende van Gerloff en zeven tiende van Razgatlioglu.

Die voorsprong werd toen twee tienden toen Rea in de laatste minuten verschillende snelle ronden aflegde.

Het was een moeilijke dag voor BMW omdat het tempo de hele tijd ernstig ontbrak. De snelste tijdens de ochtendloop was Loris Baz, die een vroeg technisch probleem moest overwinnen aan boord van zijn M 1000 RR.

Het ging niet veel beter met fabrieksrijder Scott Redding, die zelf meer dan een seconde achterstand had op de toptijden.

In wat de eerste pre-season test was waar het grootste deel van de grid aanwezig was, was dag één in Catalunya de meest representatieve testdag tot nu toe dit seizoen.

Als laatste in het fabrikantenklassement van 2021 vertoonde Honda’s rookie-duo ’s ochtends een goede snelheid, maar de verbeterde rondetijden in de middag leidden ertoe dat Xavi Vierge bijna negen tienden verwijderd was, terwijl Iker Lecuona 1,3 seconden langzamer was dan Bautista.

Terwijl Vierge de beste rookie in het algemeen was, was GoEleven Ducati-rijder Philipp Oettl de beste rookie vanuit het oogpunt van een satellietteam.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside