LGIM: Liberalisering Indiase financiële markt bidt beleggers kansen

LGIM: Liberalisering Indiase financiële markt bidt beleggers kansen

Momenteel zijn Indiase staatsobligaties niet opgenomen in de grote brede indexen van staatsobligaties van opkomende markten. Slechts 2% van de obligaties ada di handen van buitenlandse beleggers. “Dit staat echter op het punt van veranderen nu India haar financiële markt liberaliseert, hetgeen kansen biedt voor beleggers”, schrijft Lee Collins, Kepala Indeks Pendapatan Tetap bij vermogensbeheerder Hukum & Manajemen Investasi Umum (LGIM).

De 2% staat in schril contrast bertemu staatsobligaties van andere opkomende landen. Buitenlandse beleggers bezitten zo’n 47% van de Mexicaanse staatobligaties, 26% van de Indonesische en 10% van de Chinese.

Beranda dat gaat binnenkort. India liberaliseert haar financiële markten en staat op het punt om in de nabije toekomst opgenomen te worden in een aantal belangrijke indexen voor staatsobligaties. Collins: “Het land staat al op de lijst van JP Morgan’s meest belangrijke obligatieleningen voor opkomende markten in lokale valuta. De opname in deze index alleen al zou een instroom van $30 miljard in de markt moeten genereren.”

Een van de belangrijkste aspect van deze liberalisering is de uitgifte van volledig toegankelijke staatsobligaties (FAR), die vrij zijn van quota en waar buitenlandse beleggers eenvoudiger in kunnen beleggen. Tegelijkertijd heeft de economische ondersteuning de de historische volatiliteit van de Indiase roepie de afgelopen jaren getemperd.

“Net als andere snelgroeiende opkomende landen heeft het land een bescheiden tekort op de lopende rekening”, legt Collins uit. “De status van India als een van de aantrekkelijkste EM-bestemmingen voor foreign direct investment betekent echter dat heft land een positieve betalingsbalans heeft en de op drie na grootste valutareserve ter wereld heeft opgebouwd, open a saldoen deenjafj.”

Siehe auch  Iklim harus menjadi prioritas utama bagi pemerintahan baru

Beleggers kunnen volgens Collins profiteren van deze ontwikkelingen, onder meer via de L&G Obligasi Pemerintah India INR UCITS ETF. Deze ETF biedt beleggers een eenvoudige en efficiënte manier om blotstelling te krijgen aan Indiase staatsobligaties in lokal valuta.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside