Leclerc’s perfecte weekend in Spanje verpest door defecte Ferrari

Leclerc’s perfecte weekend in Spanje verpest door defecte Ferrari
Tijdelijke aanduiding terwijl artikelacties worden geladen

MONTMELÓ, Spanje — Charles Leclerc keek uit naar een perfect weekend in Spanje. Hij domineerde de training en de kwalificatie en leek op zondag slechts een gemakkelijke rit verwijderd van het winnen van de Spaanse Grand Prix.

Met alleen open circuit voor de boeg, was Leclerc klaar om zijn voorsprong in het Formule 1-klassement uit te breiden op regerend wereldkampioen Max Verstappen en zijn derde race van het seizoen te winnen.

En toen viel zijn motor ineens uit.

Toen Leclerc’s eens zo blakende Ferrari langzaam, langzaam, langzaam begon te vertragen, riep hij ‚Nee! Nee! Nee!‘ via zijn teamradio.

Toen de slimme Ferrari strompelde terug naar de garage, was het gedaan voor vandaag. Een desolate Leclerc zette zijn helm af en zijn mecaniciens klopten hem op de rug.

Zijn race was voorbij en zijn voorsprong op punten was verdwenen.

Verstappen staat weer bovenaan het F1-klassement na zijn derde opeenvolgende overwinning, terwijl Leclerc niet finishte en nu zes punten achterstand heeft op Verstappen.

“Ik verloor het motorvermogen en moest stoppen. Ik weet nog niet wat het probleem is, maar het doet pijn“, zei Leclerc. „We hebben laten zien dat we erg snel waren, maar we zullen naar dit motorprobleem moeten kijken, zodat het dit jaar niet meer gebeurt.“

Ferrari zei dat de auto van Leclerc een „niet-geïdentificeerd“ probleem met de aandrijfeenheid had. Het Italiaanse team twitterde dat de race-uitkomst „hartverscheurend“ was.

„De auto heeft goed gepresteerd, het tempo was goed“, zei Ferrari-teambaas Mattia Binotto. „We hadden een betrouwbaarheidsprobleem dat we moeten analyseren en oplossen, maar het seizoen is lang en we hebben een auto die erg sterk is.“

Siehe auch  Indeks Hak Global: Hak Pekerja di Bawah Tekanan dalam Krisis Corona - Juli - 2021 - Berita - Pekerjaan Kami

Verstappens hattrick van opeenvolgende overwinningen in Imola, Miami en Barcelona hielp hem een ​​achterstand van 46 punten op Leclerc weg te werken na de overwinning van Leclerc in Australië, zijn tweede overwinning in de eerste drie races van het seizoen.

Ferrari is dit jaar beter geweest dan Red Bull in het op koers houden van zijn auto’s; Verstappen’s Red Bull heeft hem dit seizoen twee keer in de steek gelaten en hij slaagde er niet in om in Bahrein of Australië te finishen – beide races gewonnen door Leclerc.

Zondag leken de kansen van Verstappen op een zege verijdeld na weer een storing. Dit keer was het met zijn DRS-klep, die op de rechte stukken open zou moeten gaan als een coureur een pass probeert te maken. Verstappen was het hele weekend chagrijnig geweest – hetzelfde probleem weerhield hem ervan Leclerc uit te dagen voor de pole in de kwalificatie – en het hield hem zondag overeind toen hij herstelde van een reis uit de koers.

De ineenstorting van Leclerc gaf Verstappen de kans om een ​​overwinning te pakken die hem zeker leek te ontsnappen. Verstappen leidde een Red Bull een-twee nadat teamgenoot Sergio Pérez teamorders gehoorzaamde om hem te laten passeren en de overwinning te pakken.

Leclerc had zichzelf in pole position gezet na rip off een geweldige laatste ronde in de kwalificatie van zaterdag. Zijn grootste zorg voor de race waren de hoge temperaturen van 36 graden Celsius (96 Fahrenheit), die de baan nog moeilijker zouden maken voor banden.

Siehe auch  Cerita 'Comfort Women': 'Wanita berdiri telanjang di depan panel review'

Voor de race had hij zijn recept voor een overwinning gegeven: “goede start, goed bandenmanagement en als eerste finishen.”

Twee van de drie bleken niet genoeg.

Volgend weekend verplaatst het titelgevecht zich naar de thuisrace van Leclerc in Monaco met zijn iconische stratencircuit in het mediterrane vorstendom.

„Monaco (volgend weekend) is belangrijk, maar deze race was dat ook en elke race ook“, zei Leclerc. „We strijden voor het kampioenschap.“

Ferrari is op zoek naar de eerste coureurstitel sinds Kimi Raikkonen die in 2007 won.

Leclerc is de beste gok in jaren – als hij een betrouwbare auto kan krijgen.

Meer AP autoracen: https://apnews.com/hub/auto-racing en https://twitter.com/AP_Sports

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside