LEBIH BANYAK. Derde van kinderen kreeg eerste prik: provincie Antwerpen koploper in vaccinatie bij 5- tot 11-jarigen

LEBIH BANYAK.  Derde van kinderen kreeg eerste prik: provincie Antwerpen koploper in vaccinatie bij 5- tot 11-jarigen

De provincie Antwerpen adalah een van de betere leerlingen van de Vlaamse klas als het op kindervaccinatie aankomt. © BELGA

Antwerpen

Ruim een ​​derde van alle 5-tot 11-jarigen in de provincie Antwerpen heeft zich laten vaksinen of heeft een afspraak gemaakt. Dat blijkt uit een rondvraag van Gazet van Antwerpen bij de verschillende eerstelijnszones. Al zijn er wel regionale verschillen.

(jas ho svds jbr kma bar fisp)

Zo’n 135.000 TK di de provincie Antwerpen tussen 5 en 11 jaar komen di aanmerking om zich te laten vaksin tegen het coronavirus. Ze hebben op een zeer kleine minderheid na ook allemaal een uitnodiging gehad. Ruim een ​​derde van de kinderen heeft intussen ook een eerste prik gehad. Dat blijkt uit een rondvraag van Gazet van Antwerpen bij de eerstelijnszones (ELZ).

Daarmee adalah de provincie Antwerpen een van de betere leerlingen van de klas di Vlaanderen. Ook daar zijn vrijwel alle kinderen uitgenodigd (99,3%), maar blijft het vaccinatiepersentase voorlopig steken op 17%.

(Bekijk bovenstaande afbeelding hier in groot formaat)

“We zitten nu aan bijna 40%, waarmee de vaccinatiecampagne vlot van start is gegaan”, zegt Sarah Verherstraeten van ELZ Baldemore (regio Balen-Dessel-Mol-Retie). “In tegenstelling tot de vaccinaties voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar stellen we niet al vooraf een datum en tijdstip voor, maar kunnen ouders zelf hun prikmoment inplannen: op woagen of dagnterza Het enige struikelblok zijn annuleringen als gevolg van een coronabesmetting of opgelegde quarantaine.”

Dat merken ze ook di ELZ Klein-Brabant. “Er worden nu wel wat afspraken geannuleerd door besmettingen en quarantaines”, zegt Leen Lejon, veranwoordelijke van het vaccinatiecentrum Klein-Brabant. „Die mensen geven aan nanti wel te willen komen. Daardoor schuift alles nu enkele weken op.”

De omikronvariant lijkt de vaccinatiecampagne voor kinderen dus wel wat te vertragen. Dat stelt ook Joris Moonens luas, woordvoerder van het Agentschap Zorg en Gezondheid. In heel Vlaanderen gaat het om ongeveer 32.000 gepasseerde afspraken. “Maar wellicht zijn er ook heel wat ouders die nog niet bestlist hebben en dus nog even willen afwachten”, zegt hij. “We hadden er sowieso rekening mee gehouden dat de vaccinatiegraad in die leeftijdscategorie lager
zou liggen. Kami voelden dat daar meer twijfels rond zijn.”

Een prikje di de Zoo van Antwerpen.

Een prikje di de Zoo van Antwerpen. © BELGA

Vaksin voorkomt MIS-C

Toch lijken die twijfels stilaan weg te ebben. Dat ervaart Daan Van Brusselen, kinderinfectioloog van GZA Ziekenhuizen. “We hebben duidelijk meer twijfels voor onze kinderen dan voor onszelf”, zegt Van Brusselen. “Maar ik denk dat we er intussen ook heel wat hebben kunnen wegnemen. Dat voelen we in de praktijk. De laatste weken hebben we ook veel geleerd. Als kinderen gevaccineerd zijn, zal de transmissie van het virus in het algemeen afnemen. Dat barat kami al. Maar nu weten we ook dat MIS-C, het syndroom dat bij kinderen na een coronabesmetting kan optreden, kan voorkomen worden door de vaccinatie. De kans op MIS-C adalah klein, maar als we het zien is het vaak ernstig. Dat kan een ekstra motivatie zijn om kinderen toch te laten vaksin. Bovendien hebben we in New York gezien dat kinderen die het vaccin krijgen tot 70% minder kans hebben om het virus op te lopen. Bij hospitalisaties ligt dat persentase nog hoger.”

© EPA-EFE

Siehe auch  Het Belgische energiebeleid: een nationale ramp

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside