Laat visieloos kabinet ons wel gunnen dat we kunnen bewegen – laat iedereen binnen en buiten sporten | komentar

Laat visieloos kabinet ons wel gunnen dat we kunnen bewegen – laat iedereen binnen en buiten sporten |  komentar

Perdana Menteri Demissionair Mark Rutte gaf zaterdag bertemu zorgminister Hugo de Jonge en Jaap van Dissel van het RIVM een persconferentie.© ANNP

Jan ‚t Hart

De dreun van de nieuwe, harde lock komt natuurlijk hard aan bij iedereen die er direct schade van ondervindt. Niet alleen de ondernemers die voor de zoveelste keer ‚creatief‘ moeten zijn, maar ook bij de mensen die in psychische nood komen als de kansen op contact met anderen tot een minimum worden beperkt.

De nieuwe maatregelen zouden wellicht nog te terjadi zijn als het kabinet perspektif zou bieden op een goede omgang bertemu het steeds weer oplaaiende coronavirus. Burgemeester Halsema van Amsterdam pleitte onlangs voor een ‚denktank‘ die met ideeën moet komen die net iets uitstijgen boven het niveau van sneller boosteren en meer ic-bedden. De denktank en de ideeën hadden er natuurlijk allang moeten zijn. Nu zijn we het lachertje van de wereld, getuige ook de schamperende commentaren in de buitenlandse pers.

Iedereen realiseert zich allang dat we niet snel van het virus af zijn, maar het kabinet geeft met de van alam optimistische Mark Rutte en Hugo de Jonge het volk telkens hoop dat het virus onder controle is. Kami vaksin menghadapi krisis, riep De Jonge vorige maand nog. De scholen blijven buka! Niet dus. In plaats van het volk op het ergste voor te bereiden, doet het kabinet ons steeds geloven: het ergste leed is geleden. Keer op keer moeten de coronaministers op hun schreden terugkeren. Dalam plaats van perspectief bieden, is elke persconferentie er een van ‚maar het wordt nog erger‘. In het regeerakkoord: geen woord over een samenleving die de komende jaren moet leren leven met corona. Itu adalah zo verschrikkelijk teleurstellend.

De voorzitter van het Amsterdamse Onze Lieve Vrouwe Gasthuis Maurice van den Bosch pleitte dit weekend voor een perspectief. Een van zijn stellingen is: gooi alle sportvelden het hele jaar open. De bekende tv-professor Erik Scherder blijft er ook op hameren: iedereen en vooral jongeren moeten meer bewegen. De bewegingsarmoede noemt hij de tweede pandemie.

Hoewel deze lockdown al een pietsie intelligenter is (bibliotheek en zwembad voor zwemles blijven open), moet alles erop zijn gericht iedereen te laten bewegen. Dus sportvelden en sportscholen open voor alle leeftijden. Zo kan de tweede pandemie worden beteugeld. Dat moet zelfs een perspectiefloos kabinet kunnen besluiten.

Siehe auch  Lotto Soudal mengandalkan seorang iwan di gyro: “Saya datang ke sini untuk menang, seperti biasa” | Jiro

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside