Krimp bijt omdat klanten in Spanje minder waar voor hun geld krijgen

Krimp bijt omdat klanten in Spanje minder waar voor hun geld krijgen

Consumenten krijgen steeds minder waar voor hun geld. / sur

Voedselprijzen dalen niet, maar productgroottes wel, zegt een Spaanse consumentenorganisatie – en het heeft enkele best verkochte artikelen uitgelicht om de claim te staven

Het is een strategie die wordt gebruikt in perioden van economische crisis en tijden van inflatie zoals die in Spanje momenteel. Nu de CPI in maart is gestegen tot 9,8%, proberen bedrijven hun winst op peil te houden, maar willen ze hun prijzen niet verhogen voor het geval ze klanten verliezen. Wat is het antwoord? Krimp, heet het, en het bestaat uit minder bieden voor hetzelfde geld. Neem bijvoorbeeld chips: consumenten zullen er geen vijf minder in een pakje opmerken, maar ze zouden het wel merken als het pakje duurder zou zijn. Het is een bekende tactiek en volkomen legaal, zolang de nieuwe hoeveelheden maar op de etiketten staan.

Prijzen in Spanje zijn met 9,8 procent gestegen als gevolg van de oorlog in Oekraïne

De Consumenten- en Gebruikersorganisatie (OCU) heeft nogal wat gevallen gesignaleerd. Ongeveer zeven procent van de producten die ze in oktober controleerden, was kleiner geworden. Deze omvatten Activia-yoghurts (5 gram lichter); het aantal heeksteaks geproduceerd door Pescanova (400 gram minder); een blikje Coca-Cola (het was 40 gram afgevallen); Tulipán margarine (50 gram minder); Doritos (5 minder per pakje) en Gallo-spaghetti en macaroni, „die slechts met respectievelijk 3,7% en 4,1% in prijs leken te zijn gestegen, terwijl ze in werkelijkheid, toen we naar de nieuwe inhoud keken, met 15,2% waren gestegen en 15,7%. Het is dus het gewicht dat naar beneden gaat, niet de prijzen”, zegt de OCU.

Siehe auch  Die besten 30 Latte Macchiato Gläser Handverlesen für Sie

Spanje is niet het enige land waar dit gebeurt. Krimp werd in 2018 voor het eerst als woord in het VK bedacht en werd voornamelijk toegepast op chocoladerepen en snoep. De BBC analyseerde de producten van 19 fabrikanten en ontdekte dat 18 van hen de maat hadden verkleind.

Vroeger was het moeilijker om deze praktijk op te sporen, maar het internet heeft het gemakkelijker gemaakt. Nu heeft bijvoorbeeld de Shrinkflation-groep op de sociale mediasite Reddit 21.000 leden die voor en na foto’s plaatsen van producten die niet meer zo groot zijn als vroeger.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside