Kremlin geeft uitgeleende kunst terug aan Spanje na protest tegen regeringsoorlog

Kremlin geeft uitgeleende kunst terug aan Spanje na protest tegen regeringsoorlog

Een hand-out foto toont een schilderij van keizer Karel V door Juan Pantoja de la Cruz, dat in bruikleen was in het Kremlin Museum voor een tentoonstelling die was uitgesteld na de Russische invasie van Oekraïne en is teruggebracht naar het Prado Museum in Madrid, Spanje, 21 maart , 2022. Museo Nacional del Prado/Hand-out via REUTERS

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

MADRID, 21 maart (Reuters) – Het Kremlin Museum heeft een schilderij teruggegeven aan de Spaanse Prado-galerij en verschillende harnassen die zijn uitgeleend voor een tentoonstelling die is uitgesteld na de Russische invasie van Oekraïne, zeiden twee bronnen van Spaanse instellingen maandag.

Het schilderij uit 1605, een full-length portret van keizer Karel V door Juan Pantoja de la Cruz, en een collectie inclusief harnassen die de koning op het schilderij droeg, werden teruggegeven met de „volledige medewerking“ van het Russische museum, aldus de bronnen. Het harnas is meestal te zien in de wapenkamer van het Koninklijk Paleis in Madrid

Het Prado-museum en de wapenkamer wilden geen commentaar geven op de teruggave van de stukken. Vorige week zei de Spaanse minister van Cultuur dat de regering had gevraagd om de werken terug te geven uit protest tegen de oorlog.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

De Moskouse Kremlin-musea hebben de tentoonstelling ‚The Duel: from Trial by Combat to a Noble Crime‘ uitgesteld van de geplande opening op 4 maart 2022. De tentoonstelling zou tentoonstellingen bevatten van verschillende Europese musea, staat op haar website.

Siehe auch  Die besten 30 Handyhalterung Für Das Auto Handverlesen für Sie

„De Moskouse Kremlin-musea werken er momenteel aan om de tentoonstelling mogelijk te maken zonder Europese deelname“, aldus de Russische instantie op haar website.

Dergelijke tentoonstellingen zijn meer dan een jaar van tevoren gepland, zei een van de Spaanse bronnen die Reuters sprak.

De Spaanse instellingen coördineerden de teruggaven met het Britse Royal Armouries Museum, het Louvre en de Franse Nationale Bibliotheek, die ook stukken had uitgeleend, voegde de andere bron eraan toe.

Reuters kon niet meteen vaststellen of de Britse en Franse stukken ook in hun thuisland waren aangekomen.

Het nationale erfgoed van Spanje, de instantie die de koninklijke vindplaatsen en collecties van Spanje beheert, heeft verschillende stukken uitgeleend, waaronder een harnas dat is ontworpen om te worden gedragen door een windhond – een huisdier van de koning, en een ander harnas dat als kind door Filips III werd gedragen. Alle stukken zijn teruggegeven, aldus de bronnen.

Het schilderij en de wapenrusting verlieten Rusland op 12 maart en reisden over land via Finland, Duitsland en Frankrijk, zeiden ze.

In een ander teken van bredere spanningen veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne, zeiden twee musea in Milaan eerder deze maand dat ze verschillende kunstwerken in bruikleen uit Rusland zouden teruggeven. Lees verder

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Corina Pons en Emma Pinedo; Bewerking door Aislinn Laing en Frank Jack Daniel

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside