Kolencrisis veroorzaakt stroomuitval in Jharkhand

Kolencrisis veroorzaakt stroomuitval in Jharkhand

De impact van de kolencrisis in elektriciteitscentrales is duidelijk zichtbaar in Jharkhand. Elektriciteitsproducerende bedrijven hebben de elektriciteitsvoorziening van Jharkhand afgesneden. In een dergelijke situatie wordt, om het tekort aan elektriciteit op te vangen, in de hele staat belasting afgeschakeld.

In verschillende districten van de staat is vrijdag vanaf 17.00 uur begonnen met het afwerpen van de lading. Dat wil zeggen, de kracht van de ene plaats werd afgesneden en aan een andere plaats geleverd. Behalve in de hoofdstad Ranchi en Jamshedpur, was er op andere plaatsen enkele uren een stroomstoring. Op het platteland was er een verlaging van vijf tot zes uur.

Volgens de informatie heeft de staat op normale dagen een vraag van 1400 MW aan elektriciteit. Door warmte gaat deze vraag naar 1800 MW of meer. Op dit moment wordt met twee units van TVNL zo’n 350 MW elektriciteit opgewekt. Tegelijkertijd produceert Jharkhand, door 50 MW aan binnenlandse stroomopwekking toe te voegen, slechts 400 MW elektriciteit in vergelijking met de dagelijkse vraag.

180 MW van Modern Power en wat stroom komt van NTPC en NHPC onder langdurige overeenkomst. Afgezien hiervan wordt de resterende elektriciteit volgens de vraag van de Centrale Beurs gekocht.

Vrijdag had de staat 1560 MW stroom nodig. Jharkhand had een dag eerder geboden op extra stroomafname van de Indian Energy Exchange. Ondanks dat we daar elektriciteit vandaan haalden, was er een tekort van 160 MW. Dit werd bereikt door middel van load shedding.

Met de Centrale Elektriciteitsautoriteit is op nationaal niveau een bijeenkomst gehouden over de energiecrisis. Tijdens deze online bijeenkomst op het energiehoofdkwartier in Dhurva, Maharashtra, Karnataka, Punjab, Gujarat en andere staten spraken ze over de elektriciteitsopwekking die wordt beïnvloed door het gebrek aan steenkool.

Siehe auch  Jharkhand govt kondigt Rs 50 lakh elk aan om vrouwelijke hockeyspelers te vermelden

JBVNL-functionaris zei dat Jharkhand tijdens deze bijeenkomst ook zijn energieproblemen naar voren bracht. Er werd verteld dat van 1980 MW die zou worden geproduceerd uit het North Karanpura-project in Chatra van NTPC, 500 MW zou worden ontvangen. Dit project moet op zijn vroegst worden uitgevoerd.


We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside