KLM-piloot helpt Belgisch-Britse tiener die rond de wereld vliegt

KLM-piloot helpt Belgisch-Britse tiener die rond de wereld vliegt

© REUTERS

De 19-jarige Zara Rutherford, die als jongste vrouw ooit solo de wereld rondvliegt, adalah zaterdag aangekomen di Korea Selatan. Maar om daar te kunnen landen kreeg de Belgisch-Britse tiener boven de Japanse Zee hulp van een “barmhartige” KLM-piloot. Die zorgde ervoor dat ze contact kon leggen met de luchtverkeersleiding, nadat ze met haar eigen radio geen verbinding tot stand wist te brengen.

Bron: BELGA

De KLM-piloot van vlucht KLM 868 die in de buurt was van Rutherford, stuurde haar berichten door naar de luchtverkeersleiders en hielp haar met het vinden van de juiste frequenties. “De pilot was uitermate vriendelijk en behulpzaam”, laat Rutherford weten op haar Facebookpagina. Ze noemt hem de “barmhartige samaritaan”, die ze graag nog eens wil bedanken.

Rutherford begon haar wereldrecordpoging halverwege augustus di Kortrijk. Daarvandaan vloog ze in haar ultralicht sportvliegtuigje naar Schotland, om vervolgens IJsland, Groenland, Kanada en de Verenigde Staten aan te doen en daarna verder te vliegen naar Kolombia.

Langs de Amerikaanse westkust is ze weer richting het noorden gereisd. Vanuit Alaska is Rutherford naar Rusland overgestoken en inmiddels is ze dus in Zuid-Korea aangekomen. Via onder meer Indonesi, India en het Midden-Oosten wil ze weer naar België terugkeren.

Rutherford staat er helemaal alleen voor, er is ook geen volgvliegtuig. Het huidige Guinness World Record ada di tangan van de Amerikaanse Shaesta Waiz die 30 toen ze pada 2017 haar solotoer volbracht.

© REUTERS

Siehe auch  Berapa penghasilan Druel dari emas Olimpiadenya? Seberapa murah hati negara lain? | Olimpiade

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside