Kiko Martinez, Sandor Martin, Javier Castillejo: Wie is de beste bokser van Spanje ooit?

Kiko Martinez, Sandor Martin, Javier Castillejo: Wie is de beste bokser van Spanje ooit?

Het was een geweldige tijd om een ​​Spaanse fan te zijn van ‚de zoete wetenschap‘.

Grote tegenslagen en titeloverwinningen voor vechters uit het Europese land hebben geleid tot een hete periode voor hen in het boksen, en Matchroom Boxing zal dit voorjaar nog twee kaarten naar Spanje brengen, in Barcelona en Bilbao.

Dit roept dus de vraag op: wie zijn de grote namen aller tijden van het Spaanse boksen, en waar behoren de helden van vandaag, zoals Kiko Martinez en Sandor Martin, tot hen?

Vooruitlopend op Kiko’s wereldtitel verdediging dit weekend tegen Josh WarringtonDAZN heeft een aantal Spaanse vechters bekeken die succes hebben gehad op het grootste bokspodium.

1. Kiko Martinez

Een held van het Spaanse boksen, Kiko Martinez‘ carrière van bijna twee decennia was een illustere carrière met veel ups en downs. Sinds hij Benard Dunne in 2007 stopte, heeft Martinez meer dan eens de top van de sport bereikt met verschillende wereldtitels. Ondanks nederlagen tegen onder meer Carl Frampton, Leo Santa Cruz en Gary Russell Jr, ging Martinez toch door en werd in 2021 voor de tweede keer wereldkampioen toen hij Kid Galahad nadrukkelijk uitschakelde.

U kunt Martinez vs. Warrington 2 live op DAZN wereldwijd (behalve Australië en Nieuw-Zeeland) deze zaterdagavond. Klik hier voor informatie over hoe u zich kunt abonneren.

2. Javier Castillejo

Javier Castillejo, een uitstekende vechter gedurende de late jaren 1990 en in het volgende decennium, is vooral bekend vanwege twee opvallende verliezen in Amerika tegen Oscar De La Hoya en Fernando Vargas. Ondanks die tegenslagen was de Madrid-jager competent op wereldniveau met een solide wereldtitel van 154 pond voordat hij Felix Sturm versloeg voor de wereldeer bij middengewicht.

Siehe auch  Los accionistas chilenos de Idav Carbonca aprobaron un aumento de capital de $ 1.100 millones

3. Pedro Carrasco

Pedro Carrasco behoeft geen introductie bij het Spaanse publiek. Een veteraan met meer dan een eeuw aan gevechten, Carraso’s rivaliteit met Mande Ramos voor de WBC licht-middengewicht titel zag hem drie keer in 1971 en het volgende jaar botsen met de Amerikaan. De briljante trilogie eiste zijn tol van Carrasco, aangezien hij nog maar twee keer vocht. Carrasco stierf in 2001 op 57-jarige leeftijd aan een hartaanval.

4. Gabriel Campillo

Hij bracht de laatste dagen van zijn carrière door met het lijden van grote verliezen aan spelers als Sergey Kovalev en Artur Beterbiev, maar Gabriel Campillo was een solide wereldkampioen op het hoogtepunt van zijn kunnen. Campillo bouwde zijn profiel op lokaal niveau op en reisde in 2009 naar Argentinië om Hugo Garay op punten te verslaan en wereldkampioen te worden. Hij zou een succesvolle verdediging maken tegen Beibut Shumanov voordat hij verloor van de Kazachstaanse jager in een onmiddellijke rematch.

5. Sandor Martin

Mikey García vs.  Sandor Martin

Het leek erop dat Sandor Martin voor een groot deel van zijn carrière op het continentale niveau zou blijven als een gerespecteerde Europese operator. Dat veranderde allemaal in 2021. Op reis naar Californië was Martin een enorme underdog tegen de viergewichtwereldkampioen Mikey Garcia. Martin produceerde een verbluffende demonstratie om Garcia te verslaan en boekte daarbij het grootste resultaat in de Spaanse boksgeschiedenis.

Je kunt het volgende gevecht van Sandor Martin live bekijken op DAZN wanneer hij het op vrijdag 1 april in Barcelona opneemt tegen Jose Felix. Voor abonnementsinfo, klik hier.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside