Kerk in Spanje vraagt ​​opnieuw vergiffenis voor seksueel misbruik – Catholic World Report

Kerk in Spanje vraagt ​​opnieuw vergiffenis voor seksueel misbruik – Catholic World Report

Bologna, Italië, 1 okt. 2017 / 13:59 uur (CNA/EWTN-nieuws).- In zijn preek op zondag moedigde paus Franciscus de gelovigen aan om zondaars te zijn op reis, altijd werkend aan bekering en berouw, in plaats van „zittende zondaars“ die afgesloten zijn voor de Heer.

Zijn reflectie was gebaseerd op de gelijkenis in het evangelie van Matteüs, waarin Jezus de mensen vraagt ​​naar twee zonen – een die aanvankelijk weigert de wil van zijn vader te doen, maar het dan toch doet, en een die zegt dat hij de wil van zijn vader zal doen maar dan doet niet.

„… er is een groot verschil tussen het eerste kind, dat lui is, en het tweede, dat hypocriet is“, zei de paus.

Paus Franciscus hield zondag zijn huismis tijdens zijn dagtocht naar de Noord-Italiaanse steden Bologna en Cesena. Tijdens de reis ontmoette hij verschillende groepen, waaronder religieuzen, arbeiders, studenten en migranten.

‚Laten we ons eens voorstellen wat er in hen gebeurde,‘ zei Franciscus, verwijzend naar de zonen in de gelijkenis.

“In het hart van de eerste, na nee, weerklonk de uitnodiging van zijn vader; in de tweede werd de stem van zijn vader echter begraven, ondanks het feit dat hij ja had gezegd.

Deze uiteindelijke afwijzing van de wil van de vader maakte het hart van de tweede zoon „ondoordringbaar voor de stem van God en het geweten, en dus had hij zonder problemen een dubbelleven omarmd.“

In plaats van een dubbel en hypocriet leven te leiden, moeten we erkennen dat we, hoewel we zondaars zijn, ervoor kunnen kiezen om ons te bekeren, zei de Heilige Vader.

Siehe auch  El aceite de Calabria Chile es dueño de su despensa »Borneo Bulletin Online

“…we kunnen ervoor kiezen om zondaars te zijn op reis, die luisteren naar de Heer en als ze vallen, bekeren ze zich en staan ​​ze op, zoals de eerste zoon; of zondaars die zitten, altijd en alleen klaar om onszelf te rechtvaardigen met woorden volgens wat hen uitkomt‘, zei hij.

Jezus richtte deze gelijkenis oorspronkelijk tot de hogepriesters en oudsten van het volk, wat ons laat zien dat rang ons niet heilig maakt, merkte paus Franciscus op.

„(Het) christelijk leven is een nederige reis van een geweten dat nooit star is en altijd in relatie staat met God, die zich kan bekeren en zichzelf aan Hem kan toevertrouwen in zijn armoede, nooit doen alsof het op zichzelf genoeg is“, zei hij.

“Het sleutelwoord is bekering: het is bekering die het onmogelijk maakt om rigide te zijn, om de ’nee’s‘ tegen God om te zetten in ‚ja‘, en de ‚ja’s‘ om te zondigen in ’nee‘ voor de liefde van de Heer. ”

De paus vroeg de mensen toen om drie ‚P‘-woorden op de reis te onthouden: de parola (het Woord van God), de ruit (het Brood des Levens) en de armen.

„In al die dingen vinden we Jezus“, zei hij. „Het Woord, het Brood, de Armen: we vragen om de genade om deze basiselementen die ons pad ondersteunen nooit te vergeten.“

[…]

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside