Joe Biden onthult nieuw plan om migranten naar SPANJE te deporteren terwijl hij ‚gevaarlijke‘ migratie ontkracht | Wereld | Nieuws

Joe Biden onthult nieuw plan om migranten naar SPANJE te deporteren terwijl hij ‚gevaarlijke‘ migratie ontkracht |  Wereld |  Nieuws

De Amerikaanse president onthulde vrijdag een reeks nieuwe initiatieven op de Summit of the Americas, gericht op het aanpakken van de regionale migratiecrisis. De maatregelen omvatten onder meer dat de Verenigde Staten en Canada zich ertoe verbinden meer gastarbeiders aan te trekken, mensen uit armere landen mogelijkheden te bieden om in rijkere landen te werken, en andere landen die instemmen met meer bescherming voor het opnemen van migranten. Spanje, wiens vertegenwoordigers de conferentie als waarnemers hebben bijgewoond, heeft ermee ingestemd zijn rol te spelen bij het verlichten van de immigratiecrisis waarmee de Biden wordt geconfronteerd.

Madrid zal volgens het Witte Huis het aantal arbeidstrajecten voor Hondurezen verdubbelen om deel te nemen aan de circulaire migratieprogramma’s van Spanje.

Hun inzet om dit te doen zal echter waarschijnlijk een grote impact hebben op de crisis, aangezien Spanje momenteel slechts 250 Hondurezen opneemt in zijn tijdelijke werkprogramma.

President Biden zei op de conferentie: „Mexico, Guatemala, Canada en Spanje doen vandaag toezeggingen om de arbeidsroutes naar hun land uit te breiden.“

Hij zwoer ook dat Washington illegale immigratie niet zou tolereren en waarschuwde mensensmokkelaars dat zijn regering hen zou opsporen.

De 79-jarige zei: „We moeten een einde maken aan de gevaarlijke en onwettige manieren waarop mensen migreren.

Illegale migratie is niet acceptabel.

„Als je ten prooi bent aan wanhopige en kwetsbare migranten voor winst, komen we voor jou.“

De president voegde toe: “De Verenigde Staten, het Department of Homeland Security, is de eerste in zijn soort die mensensmokkel in de regio ontwricht.”

Amerika heeft een enorme toename gezien van migranten die toegang tot het land zoeken, na een recente daling van het aantal – grotendeels als gevolg van de pandemie.

Siehe auch  Die besten 30 Baby Nestchen Bett Handverlesen für Sie

De Amerikaanse grenspolitie meldde in het fiscale jaar 2021 meer dan 1,6 miljoen ontmoetingen met migranten langs de grens met Mexico.

Dit is een verviervoudiging in vergelijking met het vorige fiscale jaar en is het hoogste jaarlijkse totaal ooit.

LEES MEER: Newsnight: Ex-stafmedewerker zegt dat Trump vandaag ‚Biden zou verslaan‘

Volgens het National Statistics Institute draagt ​​toerisme ongeveer 12 procent bij aan het totale BBP van Spanje.

Er zijn momenteel ongeveer 5,3 miljoen buitenlandse immigranten in Spanje, waarvan 1,5 miljoen uit Latijns-Amerika.

Door de gemeenschappelijke taal, cultuur en favoriete overeenkomsten tussen Spanje en Latijns-Amerikaanse regeringen is het voor Latijns-Amerikanen gemakkelijker om in Spanje te gaan werken.

In sommige gevallen hebben Latijns-Amerikanen geen visum nodig om naar Spanje te verhuizen om te werken.

De Spaanse regering overweegt ook nieuwe wetten op te stellen om het voor buitenlanders gemakkelijker te maken om legale werknemers in het land te worden.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside