Jharkhand’s dochter van tractorchauffeur Eitu is de jongste bij KIYG

Jharkhand’s dochter van tractorchauffeur Eitu is de jongste bij KIYGANI |
Bijgewerkt:
06 juni 2022 23:06 IST

Panchkula (Haryana) [India], 6 juni (ANI): Jharkhands Eitu Mandal was al in de recordboeken terechtgekomen voordat ze zaterdag haar eerste aanval deed op de Khelo India Youth Games. Met zijn 13 jaar is de baby-faced kabaddi-speler de jongste deelnemer aan deze editie van de Spelen.
Eitu Mandal, de dochter van een tractorchauffeur, werd verliefd op Kabaddi toen ze nog maar acht jaar oud was. Niet afgeschrikt door alle omvangrijke vrouwen om haar heen, is ze snel de niveaus opgeschoven om deel uit te maken van het Under-18 Youth-team.
„Mijn ouders maakten zich zorgen om mij. Maar ik ben nooit bang geweest“, vertelde ze kort na de eerste wedstrijd van haar team tegen Maharashtra.
Het ‚record‘ van Eitu Mandal zal echter niet lang duren. Haar zus, vijf jaar jonger dan zij, is ook dol op kabaddi en wordt nu al een prima speelster.

„Ik ben de oudste in het gezin“, zei de inwoner van het dorp Madhuban in het district Dumka in Jharkhand. „Maar mijn ouders hebben me de vrije hand gegeven. Ze hebben me niet onder druk gezet om de verantwoordelijkheden van het gezin op zich te nemen“, voegde ze eraan toe.
Eitu heeft misschien nog een lange weg te gaan in de sport, maar ze weet al wat ze gaat doen als ze haar laarzen ophangt.
„Ik wil coach worden. Zodra ik genoeg over de sport heb geleerd, ga ik coachen. Ik wil met jongeren werken, ze helpen verliefd te worden op kabaddi.“
In de afgelopen jaren is kabaddi naar voren gekomen als de volgende grote sport in het land. Het heeft niet alleen een geweldig platform gegeven aan jongeren op het platteland van India, maar heeft velen tot megasterren gemaakt. Sommigen van hen zijn van de ene op de andere dag ook superrijk geworden.
In 2016 is ook een professionele kabaddi-competitie voor vrouwen gelanceerd, die jonge meisjes bij de horde naar de sport trekt. (ANI)

Siehe auch  CBS memperkenalkan Anda pada indeling bevolking naar herkomst . yang baru

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside