Jharkhand’s 14-jarige heeft nu het Wereldkampioenschap bereikt

Jharkhand’s 14-jarige heeft nu het Wereldkampioenschap bereikt

JDe op Harkhand gebaseerde coach Bablu Kumar zegt dat worstelaars in India voornamelijk uit Haryana, Delhi, Maharashtra en Punjab komen. „Zelfs het Indiase contingent voor de Olympische Spelen van Tokyo in 2021 heeft een meerderheid van worstelaars uit Haryana“, merkt hij op.

Maar de situatie is veranderd, voegt hij eraan toe. Door zich te kwalificeren voor het World Cadet Wrestling Championship heeft de 14-jarige Chanchala Kumari uit Jharkhand de staat op de worstelkaart van India gezet. De wedstrijden worden later deze maand tussen 19 juli en 25 juli in Hongarije gespeeld.

“De staat Jharkhand werd opgericht in 2000 en sindsdien hebben we nooit een worstelkampioen gehad. Dus nu kan er geen trotser moment zijn voor de staat”, vertelt hij Het betere India.

Maar Chanchala’s reis was nooit zo glorieus als het nu lijkt. Ze behoort tot het dorp Hatwal, op ongeveer 30 km van de staatshoofdstad Ranchi, en haar vader bezit een stuk land van een halve hectare dat nauwelijks genoeg verdient om een ​​gezin van zes te onderhouden. Hij doet ook dienst als loodgieter, of neemt klusjes op zich om in zijn levensonderhoud te voorzien.

Chanchala met haar familie en coach.

De financiële toestand van het gezin, dat tot de stamgemeenschap van Oraon behoort, is zwak.
Op veel dagen overleefden ze alleen op maad bhaat, dat is gekookte rijst met zetmeel. Op goede dagen kunnen ze het zich veroorloven om rijst met één groente te eten.

Het fortuin veranderde voor Chanchala toen de Jharkhand State Sports Promotion Society (JSSPS), een staatsoverheidsprogramma dat sporttalent uit plattelandsgebieden identificeert, potentieel in haar zag.

Siehe auch  Blog langsung Australia dari Jepang ke Moskow

Bablu legt uit dat er een MoU is ondertekend tussen JSSPS en Central Coalfields Limited om te gebruiken Khel Gaon Sportcomplex, een ultramoderne faciliteit gebouwd in 2009 voor nationale spelen, als oefenterrein voor beginnende sporters.

Een rijzende ster

“In 2016 hebben we veel kinderen gescreend en zes maanden lang fysieke training gegeven om hun potentieel en neiging tot sport te identificeren. Chanchala was 11 jaar oud toen ze met haar moeder kwam om zich in te schrijven voor een training”, herinnert Bablu zich.

Hij zegt dat Chanchala door de jaren heen potentieel heeft getoond in worstelen en getraind. Haar inspanningen leverden resultaten op in de vorm van een zilveren medaille in 2017-18 van de School Games Federation of India, gevolgd door twee gouden medailles in 2019 en 2020, waarmee ze op de hoogste rang in de categorie onder-15 staat.

Later won Chanchala brons in een nationaal toernooi dat in 2020 in Kota werd gehouden. In oktober van datzelfde jaar kwalificeerde ze zich om te trainen in het Lucknow India-kamp met worstelsterren Sakshi Malik en Geeta Phogat, dat in maart 2021 werd afgesloten.

In juni kwalificeerde ze zich in de worstelproeven in New Delhi om India te vertegenwoordigen in het World Cadet Wrestling Championship. Behalve Bablu kreeg Chanchala training van Bholanath Singh en Rajeev Rajan.

Van links Bablu Kumar, Bhola Nath en Chanchala Kumari.

Chanchala zegt: „Ik had geen kennis over worstelen. Ik leerde door de jaren heen terwijl ik trainde. Jongens en meisjes worstelden met elkaar, wat ons hielp onze angst te overwinnen en ons zelfvertrouwen te vergroten. Mijn focus is om mijn best te doen in de komende internationale competitie.”

Siehe auch  Nadia Calviño, een Spaanse topfunctionaris, wil meer vrouwen aan de besluitvormingstafel

Ze voegt eraan toe dat haar familie haar altijd heeft gesteund en dat haar broer Kishor haar vergezelt wanneer ze hem nodig heeft. „Ik hoop lauweren te verdienen om mijn familie te onderhouden en India trots te maken“, voegt ze eraan toe.

Kishor zegt: “We hebben besloten om Chanchala’s naam te registreren, zodat ze naast sport haar opleiding kan volgen. Haar prestaties zijn buitengewoon en hebben ons leven gelukkig gemaakt. We willen dat ze medailles wint voor het land‘, voegt hij eraan toe.

Bablu zegt dat hoewel overheidssteun de staat in de schijnwerpers heeft gezet, de spelers meer financiële hulp nodig hebben. “Ze hebben geld nodig om zich meer op hun voeding en training te kunnen concentreren. Ik ben al 15 jaar een worstelaar en ik begrijp de behoeften van een sporter. Coaches geven 100%, maar we willen in alle benodigdheden voorzien en ervoor zorgen dat niets de nieuwe generatie atleten ervan weerhoudt hun dromen te verwezenlijken”, voegt hij eraan toe.

“Er waren vier meisjes die in 2016 begonnen met worstelen, maar nu zijn er 30 in opleiding. Financiële steun kan andere spelers motiveren en de resultaten verbeteren”, deelt hij mee.

Terwijl hij hoopt op meer steun voor de aankomende spelers, heeft Bablu zijn ogen gericht op Chanchala, in de hoop dat ze geschiedenis schrijft door te winnen bij Hongarije.

Bewerkt door Divya Sethu

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside