Jharkhand: Nikki Pradhan, de dorpen van Salima Tete barsten van vreugde als team de geschiedenis van de Olympische Spelen schrijft | Ranchi Nieuws

Jharkhand: Nikki Pradhan, de dorpen van Salima Tete barsten van vreugde als team de geschiedenis van de Olympische Spelen schrijft |  Ranchi Nieuws
RANCHI/GUMLA: Terwijl het Indiase vrouwenteam de geschiedenis schreef door op maandag de halve finale binnen te stormen op de Olympische Spelen in Tokio, begonnen inwoners van Hesal en Badkichapar, de twee onopvallende dorpen van Jharkhandverscholen in afgelegen hoeken van de districten Khunti en Simdega, zijn opgewonden om twee van hun meisjes te hebben gezien, Nikki Pradhan en Salima Tete, in live-action op tv-toestellen met veel moeite.
Ook premier Hemant Soren feliciteerde het team via een tweet.
Voor de wedstrijd belde Nikki’s oudere zus, Ranchi, haar vader Soma Pradhan en moeder Jitan Devi om hen te informeren over het grote moment van haar zus in Tokio.
Soma sprak telefonisch met TOI en zei: „Ik was me niet bewust van de timing van de wedstrijd totdat sommige verslaggevers me belden op zoek naar locaties voor mijn huis om ons te ontmoeten. Later informeerde mijn oudere zus me ook. Pas toen gingen we zitten om de wedstrijd te bekijken. We zijn zo trots om te zien hoe mijn Nikki geschiedenis schrijft voor onze ogen en ik herinnerde me hoe ze met boomtakken speelde, omdat ik geen hockeysticks kon betalen. Om haar te ondersteunen, heb ik haar ingeschreven bij het Bariatu meisjeshockeycentrum in Ranchi en van daaruit keek ze niet meer achterom.”
Hij zei verder: „Ik heb er alle vertrouwen in dat Nikki een medaille mee naar huis zal nemen na het zien van de wedstrijd. Ik weet ook zeker dat het herenhockeyteam ook ons ​​land trots zal maken. Beide teams speelden uitzonderlijk goed onder druk.”
Nikki’s moeder zei dat hij de hele wedstrijd gespannen was. “Nikki en andere spelers vielen meerdere keren op de grond. Ik was bang dat ze zwaar gekwetst zouden worden. Maar dat is de aard van het spel‘, zei Jitan.
Op meer dan 60 km afstand in Simdega raakte het hele district kort na het einde van de wedstrijd in feeststemming. Beginnende en ambitieuze spelers, waaronder de lokale bevolking, verzamelden zich door verschillende straten terwijl ze op trommels en ’nagadas‘ sloegen. In Badkichapar, waar de ouders van Salima wonen, was hun huis sinds de ochtend zo vol met buren om naar de wedstrijd te kijken.
Salima’s ouders – Suleksan en Subhani Tete – zeiden dat het een trots moment was om hun dochter voor het eerst op de Olympische Spelen te zien spelen. „We hopen nu dat het team terugkeert met een medaille“, zei Sulekskan, eraan toevoegend dat het hele team goed speelde na aanvankelijk te hebben verloren.
In tegenstelling tot de ouders van Nikki, die India voor de tweede keer vertegenwoordigt op de Olympische Spelen, zei Suleksan: „We hebben de wedstrijden regelmatig bekeken. Maar we moesten een generatorset huren omdat er geen stroom was vanwege de hevige regen.”
Manoj Konbegi, de president van Hockey Simdega, vertelde TOI: „Terwijl het dorp van Salima sinds gisteren (zondag) een stroomstoring had door de regen, regelden haar ouders een generator om ervoor te zorgen dat ze de wedstrijd niet missen.“
Simdega wordt beschouwd als de hockeybakermat van Jharkhand en heeft verschillende nationale en internationale hockeyspelers voortgebracht. Haar ouders zeiden dat ze al sinds haar kindertijd gepassioneerd was door het spel, net als andere tribale meisjes.
De feestelijke rally omvatte Salima’s eerste coach Pratima en Konbegi, afgezien van een aantal andere mensen.
Voormalig aanvoerder van het Indiase vrouwenteam, Sumrai Tete, ook van Simdega, zei dat ze, net als miljard anderen in het land, voor een medaille duimt. „Ik ben er zeker van dat zowel het mannen- als het vrouwenteam deze Olympische Spelen op het podium zullen eindigen.“
Horloge Bekijk: hoe twee Jharkhand-dorpen vierden toen het Indiase dameshockeyteam de halve finale bereikte
Siehe auch  Eramid mengoperasikan proyek pabrik lithium di Argentina

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside