Jharkhand mijnsecretaris Pooja Singhal gearresteerd in witwaszaak, naar 5-daagse ED-bewaring gestuurd

Jharkhand mijnsecretaris Pooja Singhal gearresteerd in witwaszaak, naar 5-daagse ED-bewaring gestuurd
Ranchi: De mijnsecretaris van Jharkhand, Pooja Singhal, is woensdag gearresteerd door het directoraat Handhaving in verband met de zaak ter voorkoming van het witwassen van geld wegens vermeende verduistering van MGNREGA-fondsen. Singhal werd vanaf 12 mei naar een 5-daagse ED-bewaring gestuurd.

Singhal werd gearresteerd nadat ze was ondervraagd door het centrale onderzoeksbureau in een witwaszaak in verband met vermeende verduistering van MGNREGA-gelden in het Khunti-district van Jharkhand en andere aanklachten.

Met name Singhal’s echtgenoot Abhishek Jha’s CA Suman Kumar werd op 7 mei gearresteerd door de ED. Het onderzoeksbureau vond Rs 19,31 crore contant geld en belastende documenten uit de gebouwen van Kumar.

De arrestaties werden gedaan nadat de ED op 6 mei in Jharkhand en enkele andere locaties invallen had gedaan tegen haar, Abhishek Jha en anderen.

Gerelateerd nieuws

ED arresteert een op Ranchi gebaseerde Chartered Accountant-zoekopdrachten in het pand van CA leidden tot inbeslagname van Rs 17 crores

ED arresteert een in Ranchi gevestigde registeraccountant, huiszoekingen in het pand van CA leidden tot inbeslagname van Rs 17 crores

Mijnbouwleasezaak Verkiezingscommissie geeft een nieuwe kennisgeving aan Jharkhand CM Hemant Soren

Mijnbouwleasezaak: verkiezingscommissie geeft een nieuwe kennisgeving aan Jharkhand CM Hemant Soren

De directie Handhaving had invallen uitgevoerd in Ranchi, Faridabad, Gurugram, Noida, Mumbai, Kolkata, Muzaffarpur, Chandigarh, Saharsa.

Pooja Singhal, Jha en Kumar kwamen op de ED-radar tijdens het onderzoek in een witwaszaak waarin Ram Binod Prasad Sinha, voormalig junior ingenieur in de regering van Jharkhand, op 17 juni 2020 door het onderzoeksbureau werd gearresteerd vanuit West Bengalen.

De ED startte een onderzoek tegen Sinha nadat hij door het vigilantiebureau was gearresteerd wegens vermeende fraude met publiek geld en het investeren in zijn eigen naam en in de namen van zijn familieleden terwijl hij werkte als junior ingenieur van 1 april 2008 tot 21 maart 2011.

Het centrale onderzoeksbureau had gezegd dat het geld bestemd was voor de executie van MNREGA in het district Khunti. Sinha zou het bureau hebben verteld dat hij vijf procent commissie (van de opgelichte fondsen) aan het districtsbestuur heeft betaald.“

Het centrale onderzoeksbureau beweerde verder dat Pooja Singhal beschuldigd werd van „onregelmatigheden“, terwijl zij tussen 2007 en 2013 als plaatsvervangend commissaris/districtsmagistraat van de districten Chatra, Khunti en Palamu was aangesteld.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside