Jharkhand kabelbaan ongeluk: 3 doden, 27 gered; Reddingsoperaties luchtmacht gaan door

Jharkhand kabelbaan ongeluk: 3 doden, 27 gered;  Reddingsoperaties luchtmacht gaan door

Een persoon is maandag om het leven gekomen toen hij werd gered door een helikopter van de luchtmacht, toen eerder op de dag twee kabelbanen met elkaar in botsing kwamen. Dit bracht het dodental op drie, die bij het incident om het leven kwamen.

De botsing met kabelbaan vond plaats op de Trikut-heuvels in het district Deoghar in Jharkhand, zeiden functionarissen. De exacte reden voor de botsing is nog steeds niet vastgesteld, maar functionarissen zeiden dat het incident lijkt te zijn veroorzaakt door een technisch probleem.

De luchtmacht heeft tot nu toe zevenentwintig mensen gered en nog twintig wachten op redding. De redding operatie gestopt na zonsondergang en wordt morgen hervat.

National Disaster Response Force (NDRF) assistent-commandant Vinay Kumar Singh, die ter plaatse is, zei dat water en voedsel worden verstrekt aan de vastzittende mensen met behulp van drones.

De kabelbaanmanager en andere medewerkers, bemand door een particulier bedrijf, sloegen na het incident op de vlucht, PTI gemeld. Twee mensen die waren gesprongen raakten zwaargewond, aldus het rapport.

Een team van de NDRF werd ter plaatse gestuurd voor de reddingsoperatie, plaatsvervangend commissaris Deoghar Manjunath Bhajantri gezegd. De Indo-Tibetaanse grenspolitie (ITBP) hielp ook bij de operatie.

Zowel de DC als de hoofdinspecteur van politie Subhash Chandra Jat houden de reddingsoperatie vanaf de plek in de gaten.

Bhajantri zei dat lokale dorpelingen ook helpen bij de reddingsoperatie.

„De situatie is volledig onder controle. Sommige mensen zitten nog steeds vast in de kabelbanen in de kabelbaan en worden gered. Alle toeristen worden veilig geëvacueerd“, zei het DC, terwijl ze mensen opriep om geen geruchten te verspreiden.

Siehe auch  El cobre alcanzará nuevos máximos a medida que aumenten las preocupaciones por el suministro

Godda MP Nishikant Dubey zei dat hij de minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah en Jharkhand Chief Secretary Sukhdeo Singh had geïnformeerd en verzocht om de inzet van NDRF-teams.

„Ik dank de minister van Binnenlandse Zaken van de Unie voor het onmiddellijk kennis nemen van de zaak“, zei hij.

Jharkhand Tourism zegt dat de Trikut-kabelbaan, dicht bij de Baba Baidyanath-tempel, de hoogste verticale kabelbaan van India is.

De kabelbaan, gelegen op ongeveer 20 km van de Baba Baidyanath-tempel, is ongeveer 766 meter lang, terwijl de heuvel 392 meter hoog is.

Er zijn 25 rijtuigen in de kabelbaan met zitplaatsen voor vier personen in elk.

Abboneer op Mint-nieuwsbrieven

* Vul een geldig e-mailadres in

* Bedankt voor het abonneren op onze nieuwsbrief.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside