Jharkhand HC trekt nogmaals CBI over Dhanbad Judge Murder Probe

Jharkhand HC trekt nogmaals CBI over Dhanbad Judge Murder Probe

Nieuw-Delhi: Het hooggerechtshof van Jharkhand heeft op vrijdag 17 december het Centraal Bureau voor Onderzoek opnieuw berispt en erop gewezen dat het weliswaar meerdere rapporten heeft ingediend, maar geen plausibele verklaring heeft kunnen bieden voor de gebeurtenissen die hebben geleid tot de Dhanbad rechter moordzaak.

Op camerabeelden was te zien dat rechter Uttam Anand begin 28 juli aan de ene kant van een vrij brede weg aan het joggen was bij Randhir Verma Chowk bij de rechtbank, werd geraakt door een zware auto-riksja die specifiek naar hem toe was gereden en vervolgens het toneel ontvluchtte .

Locals vonden hem in een plas bloed en brachten hem naar een ziekenhuis, waar artsen hem bij aankomst dood verklaarden.

Het horen van de petitie, een divisiebank van opperrechter Dr. Ravi Ranjan en rechter Sujit Narayan Prasad merkten op: „Het bureau heeft rapport na rapport ingediend en toch zijn het motief en de bedoeling achter de moord en andere personen die betrokken zijn bij de samenzwering niet genoemd.“

In oktober had het hooggerechtshof gezegd dat de aanklacht die het CBI had ingediend in de zaak van een onnatuurlijk overlijden van een districtsrechter van Dhanbad in juli als een „roman“ was en daarin had het bureau de aanklacht tegen de twee beschuldigden niet onderbouwd. .

Het hooggerechtshof heeft het CBI herhaaldelijk in de zaak geduwd. Op 22 oktober had het gezegd dat het bureau leek te hebben gewerkt als… baby (bureaucraten) terwijl de sonde een „stereotype“ aanklacht had ingediend.

Het CBI had de rechtbank eerder meerdere malen verteld dat het onderzoek „in volle gang“ was en had zelfs gezegd dat de connectie van de twee verdachten met meerdere personen wordt onderzocht om het verband te leggen met de moord op Anand.

Siehe auch  Recetas de salsas que reemplazarán cualquier comida

De politie van Dhanbad had de autoriksja uit het district Giridih in beslag genomen en de autoriksja-chauffeur Lakhan Verma en zijn assistent Rahul Verma gearresteerd. Een speciaal onderzoeksteam (SIT) van de staatspolitie deed eerst onderzoek naar de zaak, maar de deelstaatregering droeg het later over aan het CBI, dat op 4 augustus met het onderzoek begon.

Het Hooggerechtshof had het hooggerechtshof van Jharkhand opgedragen toezicht te houden op het onderzoek van de zaak. Ook het hooggerechtshof had gezegd: ongenoegen op de wijze van onderzoek naar de zaak.

opperrechter van India NV Ramana had zelfs gezegd dat de centrale instanties ‚de rechterlijke macht helemaal niet helpen‘, terwijl zo motu over het bieden van bescherming aan rechters.

Verwijzend naar Anands dood had de CJI gezegd: ‚Kijk naar het ongelukkige geval van de dood van een jonge rechter. Het is het falen van de staat. Dit gebied heeft kolenmaffia’s en er had veiligheid moeten worden geboden aan de samenleving en de residenties van rechters.“

De bank had de dood van de rechter ook beschreven als het ‚falen van de staat‘.

(Met PTI-ingangen)

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside