Jharkhand HC berispt CBI opnieuw voor trage voortgang

Jharkhand HC berispt CBI opnieuw voor trage voortgang

Ranchi: Het hooggerechtshof van Jharkhand berispte het CBI op vrijdag 7 januari opnieuw voor de trage voortgang van het onderzoek naar de moord op de rechter van Dhanbad, Uttam Anand, en gaf het opdracht een beëdigde verklaring in te dienen over de nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek.

Op zoek naar tijd om met „nieuwe feiten“ naar buiten te komen, vertelde het CBI een afdelingsbank van het hooggerechtshof dat het de afgelopen maanden maar liefst 200 mensen had ondervraagd om de identiteit te achterhalen van degenen voor de moord op de rechter.

Chief Justice Ravi Ranjan en Justice Sujit Narayan Prasad plaatsten de zaak op 14 januari voor verdere hoorzitting en gaven het CBI opdracht om de beëdigde verklaring over de nieuwe ontwikkelingen te verstrekken, zoals vermeld door het.

Anand, een extra zittings- en districtsrechter, werd vorig jaar in de vroege uurtjes van 28 juli aangereden door een auto-riksja terwijl hij aan het wandelen was. Het hele incident was te zien op een CCTV-camera die was geïnstalleerd door het districtsbestuur van Dhanbad en had de rechterlijke macht in het hele land geschokt. Het hooggerechtshof van Jharkhand heeft de zaak vanaf het begin gevolgd en het CBI-onderzoek nauwlettend gevolgd.

Eerder had de bank ook al zijn ongenoegen geuit over het slechte tempo van de verkenning. In december had het gezegd dat het bureau meerdere rapporten heeft ingediend, maar geen plausibele verklaring kon geven voor de gebeurtenissen die aan de moord hebben geleid. Hij had het CBI meermaals op de korrel genomen.

In oktober had de HC gezegd dat de aanklacht van het onderzoeksbureau in de zaak een ‚roman‘ was en dat het de beschuldiging van moord tegen de twee beschuldigden niet had onderbouwd.

Siehe auch  Spanje voegt in 2022 meer goedkope treinroutes toe vanuit Madrid

Op 22 oktober had het gezegd dat het bureau leek te hebben gewerkt als… baby (klerken) terwijl de sonde een „stereotype“ aanklacht had ingediend.

Het CBI van zijn kant had de rechtbank eerder meerdere keren verzekerd dat het onderzoek in de zaak in volle gang was en dat de connecties van de twee beschuldigden met verschillende personen werden onderzocht om hen in verband te brengen met de moord op Anand.

Het Hooggerechtshof had het hooggerechtshof van Jharkhand opgedragen toezicht te houden op het onderzoek in de zaak.

(PTI)

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside