Jharkhand CM Hemant Soren kondigt Rs 50L-prijs aan voor boogschutter Deepika Kumari; Rs 2 cr voor Olympisch gouden winnaar van State

Jharkhand CM Hemant Soren kondigt Rs 50L-prijs aan voor boogschutter Deepika Kumari;  Rs 2 cr voor Olympisch gouden winnaar van State

Ranchi, 3 juli Jharkhand Chief Minister Hemant Soren kondigde zaterdag een geldprijs van Rs 50 lakh aan voor sterboogschutter Deepika Kumari, die een hattrick van gouden medailles had gepakt toen India vorige maand voor het eerst schoon schip maakte op de World Cup Stage 3 in Parijs voor een perfecte aanloop naar de Olympische Spelen van Tokio in minder dan een maand tijd.

De eerste minister verklaarde ook geldprijzen van Rs 2 crore voor het winnen van goud in de Olympische Spelen van Tokio die van 23 juli en 8 augustus zullen worden gehouden, Rs één crore voor het winnen van zilver en Rs 75 lakh voor brons voor de Jharkhand-spelers.

Voor boogschutters Ankita Bhakat en Komalika Bari kondigde Soren een geldbeloning aan van Rs 20 lakh elk, terwijl voor coach Purnima Mahto Rs 12 lakh.

Voor Nikki Pradhan en Salima Tete, die zijn geselecteerd in het Indiase hockeyteam voor de Olympische Spelen, kondigde Soren elk Rs 5 lakh aan.

„De minister-president kondigde geldprijzen aan voor onze kampioenen.

Deepika – Rs 50 lakhs, Anikta en Komalika – Rs 20 lakh elk, Salima en Nikki – Rs 5 lakh elk & Coach Purnima Mahto Rs 12 lakhs.

„CM kondigde ook geldbeloningen aan voor het winnen van Olympische medailles – goud – Rs 2 crore, zilver – Rs één crore en brons – Rs 75 lakhs“, zei het kantoor van de Chief Minister.

De CM had ook virtueel contact met de spelers en Dronacharya-winnaar Punima Mahato.

De Indiase sterboogschutter Deepika Kumari had vorige maand de nummer één positie op de wereldranglijst heroverd na haar hattrick van gouden medailles op de World Cup Stage 3 hier.

Siehe auch  Capstone está listo para pasar a una etapa de factibilidad con el proyecto Cobalt en el proyecto Santo Domingo en Chile

De 27-jarige uit Ranchi, die in 2012 voor het eerst de eerste plaats had behaald, had gouden medailles gewonnen in drie recurve-evenementen – individueel dames, team en gemengd paar.

„Dit zal Deepika maandag naar de nummer één positie op de wereldranglijst brengen“, had World Archery getweet op het officiële handvat na Deepika’s goudkoorts.

Deepika combineerde eerst met Ankita Bhakat en Komalika Bari om het goud van het damesrecurveteam te winnen met een comfortabele overwinning op Mexico.

Nikki Pradhan en Salima Tete – twee Jharkhand-meisjes zullen deel uitmaken van de 16-koppige Indiase dameshockeyploeg voor de Olympische Spelen van Tokio die worden gehouden van 23 juli en 8 augustus en Jharkhand noemde het een „trots moment“ voor de staat.

Jharkhand staat bekend om het produceren van vrouwelijke boogschutters en vrouwelijke hockeyspelers van wereldklasse.

„Een trots moment voor ons nu onze meiden Nikki Pradhan en Salima Tete de laatste 16 halen. De beste wensen voor Team India en onze meiden uit Jharkhand. Moge het team stralend uitkomen“, had eerste minister Soren eerder getweet.

Pradhan komt uit het dorp Hesal in het stammengebied Khunti, ongeveer 65 km van de hoofdstad Ranchi.

Hoewel ze al op jonge leeftijd hockeystick oppikte, verfijnde ze haar vaardigheden bij Bariatu Girls‘ Hockey Centre, Ranchi, waar ook de voormalige Indiase hockeykapitein Asunta Lakra is voortgekomen.

Indiase vrouwenhockeyteamspeler Pradhan, 27, werd de eerste hockey uit Jharkhand die meedeed aan de Olympische Spelen toen ze voor India speelde op de Rio Games.

Hoewel Ni de Indiase ploeg van een ervaren damesskiteam is, werd de jonge Indiase hockeyspeler Salima Tete, die begin 2017 debuteerde voor India tegen Wit-Rusland, aangeprezen als de volgende grote stap in het Indiase hockey.

Siehe auch  Spanje is anders / IJF.org

Tete, 19, komt uit een klein gehucht in het district Simdega, Jharkhand en heeft sindsdien haar potentieel bewezen in het Indiase team.

(Om onze E-paper dagelijks op WhatsApp te ontvangen, alstublieft Klik hier. We staan ​​het delen van de pdf van de krant toe op WhatsApp en andere sociale-mediaplatforms.)

Gepubliceerd op: zaterdag 03 juli 2021, 17:51 IST

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside