Jennifer Hermoso uitgesloten van Spanje’s Women’s Euros-campagne met knieblessure

Jennifer Hermoso uitgesloten van Spanje’s Women’s Euros-campagne met knieblessure

Spanje heeft een grote klap gekregen in hun voorbereidingen voor het EK van volgende maand, nadat Jennifer Hermoso vanwege een knieblessure uit het toernooi was gestuurd.

Hermoso 32 is een aanvallende speler wiens combinatie met Alexia Putella cruciaal is voor zowel Barcelona als het nationale team. Ze scoorde 51 goals in 2021, meer dan welke vrouwelijke voetballer ter wereld dan ook.

Ze is de topscorer aller tijden van Spanje met 45 doelpunten uit 91 wedstrijden en eindigde als tweede na Putellas bij de Ballon d’Or-stemming van vorig jaar.

Haar vervanging in de selectie wordt later op dinsdag bevestigd.

Een verklaring van de Spaanse FA luidde: „De speelster verlaat het nationale team nadat bij haar een graad 2 verstuiking van het interne laterale ligament van haar rechterknie is vastgesteld.

„De international Jennifer Hermoso verlaat het trainingskamp van het Spaanse vrouwenelftal in de Ciudad del Futbol en zal uit de selectie vallen voor de komende warming-up wedstrijden en de EURO 2022 finales in Engeland.

„Nationaal teamcoach Jorge Vilda zal de komende uren de speler bekendmaken die zich bij het team zal voegen.“

Spanje zit op het EK in groep B, samen met Duitsland, Denemarken en Finland. Hun beste resultaat kwam in 1997, waar ze de halve finale bereikten, hoewel ze deze zomer tot de favorieten behoren om het toernooi te winnen.

(Foto: Michael Chow – USA TODAY Sports)

Siehe auch  Pesan LOOK 2/2022 di Webshop kami!

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside