Italië, Servië, Montenegro, Spanje Duim dichter bij Super Final

Italië, Servië, Montenegro, Spanje Duim dichter bij Super Final

Italië 8, Kroatië 6

Italië zorgde voor een nederlaag tegen Kroatië, 8-6, met als hoogtepunt een actievolle dag 1 van de Europese finale van de FINA Waterpolo World League voor heren donderdag in Montenegro.

De Italianen scoorden vier doelpunten in het tweede kwart om een ​​vroege 1-1 gelijkspel te doorbreken. Ze voegden er nog twee toe in de derde en namen een 7-2 voorsprong bij de laatste pauze die ze nooit meer uit handen gaven. Kroatië maakte in het laatste kwart vier onbeantwoorde goals, maar de comeback bleek too little, too late.

„Ik herinner me geen gemakkelijke wedstrijd met Kroatië in mijn leven, in de 40 jaar dat we tegen (hen) hebben gespeeld“, zei de Italiaanse coach, Sandro Campagna. “Wat voel ik? Ik voel me goed, maar niet vanwege het resultaat. Dit is het laatste waar ik me druk om maak. Dit is het begin; de weg is lang.”

Giacomo Cannella leidde Italië met drie doelpunten, tweemaal raak vanaf diep links en eenmaal vanaf de top. Gonzalo Echenique twee doelpunten toegevoegd voor Italië. Kroatië scoorde alle zes zijn doelpunten op de extra man-aanval. De man-down verdediging van Kroatië was volledig in beeld, waardoor Italië tot vier van de 15 kansen op de extra-man-aanval beperkte. Door het verlies kan Kroatië zich niet plaatsen voor de Super Finale in Frankrijk eind juli.

„We zijn niet ongelukkig met alles wat we vandaag hebben gezien“, zei de Kroatische coach. Jure Marelja. „We zagen een goede verdediging in ons team, we zagen een paar goede zetten, maar uiteindelijk kunnen we niet tevreden zijn met een verlies.“

Siehe auch  Die besten 30 Schöne Und Das Biest Rose Handverlesen für Sie

Kroatië zal vrijdag proberen terug te komen tegen Frankrijk, terwijl Italië het opneemt tegen Super Final-kampioen Montenegro in de halve finales. De drie beste teams gaan samen met gastland Frankrijk door naar de Super Finale.

Servië 13, Griekenland 6

In een rematch van de recente Olympische finales zetten de Serviërs die een gouden medaille wonnen hun dominantie voort en kruisten Griekenland met 13-6. Het was de enige uitbarsting van de dag, aangezien de drie andere matchups werden beslist door twee doelpunten of minder. Griekenland stond halverwege de wedstrijd slechts met 5-4 achter voordat een doelpuntloos stuk van 13 minuten Servië voorgoed de kans gaf om weg te trekken.

Servië was dodelijk bij de extra-man-aanval en benutte vier van de negen kansen. Dusan Mandic leidde Servië met vier doelpunten terwijl Dimitrios Skoumpakis en Konstantinos Genidounias scoorde twee doelpunten per stuk voor een shorthanded Griekenland-ploeg die speelde zonder vaste aanvoerder Ioannis Fountoulis en mede veteraan sterren Marios Kapotsis en Angelos Vlachopoulos.

„Ze hadden geen drie hoofdrolspelers en dat konden we voelen in de poule“, zei Mandic. „We kunnen heel tevreden zijn met hoe we verdedigend speelden. Onze keepers speelden vanavond allebei uitstekend.“

Servië neemt het vrijdag in de laatste halve finale van de dag op tegen Spanje, terwijl Griekenland het in de eerste halve finale van de dag opneemt tegen Hongarije.

Montenegro 11, Frankrijk 10

Montenegro overwon een vroege 5-2 achterstand, overleefde een prestatie van zes doelpunten van de Franse ster Mehdi Marzoukien ontsnapte met een spannende 11-10 overwinning voor eigen publiek in Podgorica, Montenegro.

Siehe auch  Spain Park zet warme start voort met 3 dominante overwinningen op rij - Shelby County Reporter

De heen-en-weer-affaire begon met Montenegro dat uitkwam naar een vroege 2-1 voorsprong voordat Frankrijk in twee minuten drie doelpunten maakte en een 4-2 voorsprong nam. Montenegro maakte de stand bij rust gelijk, maar Marzouki zette Frankrijk in het derde kwart weer op voorsprong. Montenegro scoorde tweemaal om de leiding terug te winnen, maar Marzouki antwoordde met nog een gelijkmaker.

Deze keer reageerde Montenegro met drie onbeantwoorde goals om een ​​10-7 voorsprong per minuut in het laatste kwart terug te winnen. Drie doelpunten van Frankrijk verderop – waaronder twee van Marzouki in de laatste 90 seconden – waren niet genoeg om een ​​mogelijke tiebreak-shootout af te dwingen. Kapitein Ugo Crousillat maakte twee doelpunten voor Frankrijk terwijl Marko Petkovic scoorde een hattrick voor Montenegro, waaronder twee van extra.

„We speelden een heel moeilijke wedstrijd tegen het team van Frankrijk“, zei de uitblinker van Montenegrijnen Dejan Lazovic. “Ze hebben zo de controle; ze zijn zo’n geweldig team dat slechts een maand geleden Spanje wist te verslaan. Het was echt een zware wedstrijd. We zijn erin geslaagd om ze te verslaan voor de ogen van onze fans en onze supporters blijven nu tevreden. Het was echt een geweldig gevoel om in ons thuiszwembad te spelen. Veel mensen slaagden er niet eens in om kaartjes te bemachtigen. Het was heel zwaar en heel mooi om voor ons publiek te spelen. Nu staan ​​we minder onder druk nadat we Frankrijk hebben verslagen. Nu zullen de games die we spelen tegen favorieten zijn, dus ik denk dat we voor ons veel beter zullen spelen zonder de druk.“

Siehe auch  Die besten 30 Sex Und Spaß Steigern Markenartikel Handverlesen für Sie

Ondanks het verlies kwalificeert Frankrijk zich nog steeds als gastheer voor de Super Finale in Straatsburg, Frankrijk.

Spanje 10, Hongarije 9

Olympisch bronzen medaillewinnaar Hongarije blies een voorsprong in het vierde kwartaal in een 10-9 verlies voor Spanje.

6-foot-8 Hongaarse lefty Marton Vamos leidde alle scorers met vier doelpunten en Alberto Munariz drie doelpunten toegevoegd voor Spanje, waaronder de game-winnaar op 3:19.

Hongarije klom terug van een vroege 4-1 achterstand na een kwart en versloeg Spanje met 5-1 in het tweede kwartaal om een ​​6-5 voorsprong te nemen bij de rust en een 8-7 voorsprong in het laatste kwart. Hongarije stond twee minuten in het laatste kwartier voor de late rally van Spanje met 9-8 voor.

Hongarije worstelde met de extra man-aanval en benutte slechts twee van de negen kansen. Spanje profiteerde van vier van de vijftien van dergelijke kansen.

Halve finales van de tweede ronde van vrijdag

Italië 9, Montenegro 7

Spanje vs. Servië

5u-8e plaats beugel

Hongarije 14, Griekenland 13

Kroatië 13, Frankrijk 12

Finale

Zaterdag, 11 uur EST

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside