India, Spanje en Latijns-Amerika: AMU-symposium bespreekt samenwerkingsgebieden

India, Spanje en Latijns-Amerika: AMU-symposium bespreekt samenwerkingsgebieden

Buitenlandse diplomaten en faculteitsleden van de Aligarh Muslim University (AMU) bespraken de taal, cultuur en kunst die India, Spanje en Latijns-Amerikaanse landen in geest binden, ondanks dat ze verschillende continenten zijn.

Ze waren bij elkaar gekomen voor het symposium van het departement Vreemde Talen, Faculteit Internationale Studies over ‚Socio-Culture Relationship between India, Spain and Latin America‘ dat vrijdag werd georganiseerd.

„Op dit moment hebben we alleen al in New Delhi 40 scholen die Spaans aanbieden als onderdeel van hun curriculum“, zegt Oscar Pujol, directeur van Instituto Cervantes, het nodale instituut van de regering van Spanje dat toezicht houdt op het leren van de Spaanse taal in India.

Hij voegde eraan toe: „Het Instituto Cervantes biedt Spaanse taalcursussen aan die gericht zijn op het promoten van het gebruik van taal en cultuur en niet op het technische aspect ervan. Het is een kans om een ​​breed scala aan Spaanssprekende culturen te ontdekken en ermee vertrouwd te raken.”

„De betrekkingen tussen India en Latijns-Amerikaanse landen zijn van oudsher vriendelijk op bilateraal en multilateraal niveau, maar er moet meer academische interactie worden bevorderd om ons soorten output te geven, waaronder gezamenlijke publicaties, technologieontwikkeling, technologieoverdracht, geïmproviseerde producten en processen.“ zei Federico Salas Lotfe, ambassadeur van Mexico in India.

Bij de opening van het programma sprak prof. Mohammad Gurlez, pro-vice-kanselier, AMU over verschillende arena’s van culturele uitwisselingen tussen India en Latijns-Amerikaanse landen.

Hij wees erop: „Ons middagmaalprogramma is een directe aanpassing van het vergelijkbare schema in Brazilië en er zijn altijd gezonde en vruchtbare culturele en educatieve interacties geweest tussen India, Latijns-Amerika en Spanje.“

Siehe auch  Capstone está listo para pasar a una etapa de factibilidad con el proyecto Cobalt en el proyecto Santo Domingo en Chile

Prof Ash Narain Roy, directeur van het Instituut voor Sociale Wetenschappen, schetste de sociale en culturele raakvlakken tussen India en Latijns-Amerika vanuit een interdisciplinair perspectief. Hij deelde ook ervaringen van het werken met Latijns-Amerikaanse diensten van BBC Mundo en bijdragen aan Mexicaanse kranten.

In het welkomstwoord stelde prof Jawaid Iqbal, decaan van de faculteit internationale studies, academische samenwerkingen voor de afdeling vreemde talen, AMU, voor met vooraanstaande universiteiten en instituten in Latijns-Amerika.

Dr. Noorin Khan beraadslaagde over ‚De aanwezigheid van Latijns-Amerika in India door middel van een educatieve reis‘ en dr. Murad Ahmed Khan reflecteerde op de overeenkomsten tussen India en Latijns-Amerika en de groeiende vraag naar de Spaanse taal in India.

Suhail Akhtar en Dr. Subair PM spraken respectievelijk de openingswoorden uit en spraken hun dank uit.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside