In de duizelingwekkende rijkdom van koning Felipe van Spanje – van kunst tot persoonlijk fortuin | Koninklijk | Nieuws

In de duizelingwekkende rijkdom van koning Felipe van Spanje – van kunst tot persoonlijk fortuin |  Koninklijk |  Nieuws

Koning Felipe VI regeert in Spanje sinds de troonsafstand van zijn vader, koning Juan Carlos I, in 2014. De voormalige Spaanse koning is verwikkeld in financiële controverse, maar zijn zoon Felipe heeft nu een grote stap gezet om het Spaanse koningshuis meer transparant.

Koning Felipe maakte zijn persoonlijke rijkdom bekend enkele uren voordat de Spaanse regering een nieuwe wet aankondigde die van invloed is op de manier waarop het koningshuis zijn financiën rapporteert.

Een nieuwe wet verplicht het koningshuis om elk kwartaal openbare aanbestedingen uit te brengen en de jaarrekening te publiceren.

De verhuizing zal het Spaanse koningshuis in lijn brengen met andere Europese monarchieën zoals het VK, waarbij de Britse koninklijke familie transparanter moet zijn met haar financiële rekeningen.

Volgens de nieuwe regels moet de koning ook de cadeaus die aan hem zijn gegeven catalogiseren, die dan zijn persoonlijke eigendom kunnen worden, aan de staat kunnen worden overgedragen of aan goede doelen kunnen worden geschonken.

Lees meer: ​​Charles uit zorg voor asielzoekers – ‚Moet iets doen‘

Koning Felipe zei: „Vandaag de dag, meer dan ooit, eisen burgers met alle reden dat de morele en ethische principes inspireren en het voorbeeld de leiding heeft over ons openbare leven.“

Minister Felix Bolanos, die verantwoordelijk is voor de betrekkingen met het Spaanse koningshuis, zei dat de onthulling van zijn persoonlijke rijkdom door de koning zijn eigen idee was.

Hoeveel rijkdom heeft koning Felipe van Spanje?

Koning Felipe heeft bekendgemaakt dat zijn vermogen iets minder dan 2,3 miljoen euro aan betaal- of spaarrekeningen en effecten omvat.

Siehe auch  Tersangka dalam 22 penipuan terbuka: "Kelegaan bahwa saya jatuh melalui celah-celah"

Waarom zijn de nieuwe regels ingevoerd voor het Spaanse koningshuis?

De vader van koning Felipe en zijn voorganger, koning Juan Carlos I, deed in 2014 afstand van de troon in een zaak van belastingfraude waarbij leden van de Spaanse koninklijke familie betrokken waren.

Koning Juan Carlos had ook te maken gehad met aanzienlijke controverse omdat hij aan een dure olifantenjachttocht in Botswana was begonnen, terwijl Spanje ernstige financiële problemen had.

De voormalige koning woont niet meer in Spanje en woont al bijna twee jaar in de VAE, en koning Felipe heeft de paleistoelage van zijn vader ingetrokken.

De voormalige koning is geconfronteerd met claims van belastingontwijking en vragen over vermeende betrokkenheid bij een hogesnelheidstreincontract in Saoedi-Arabië.

Koning Felipe deed afstand van de persoonlijke erfenis die hij in de toekomst van zijn vader zou kunnen krijgen in 2020.

Sinds ze zijn vader hebben opgevolgd, hebben koning Felipe en zijn vrouw koningin Letizia hard gewerkt om het imago van de Spaanse koninklijke familie bij het publiek te veranderen.

Beiden werken royals met hun eigen drukke schema’s, en ze hebben twee dochters, prinses Leonora, 16, en prinses Sofia, 14, die regelmatig op openbare evenementen verschijnen.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside