Ierse toeristen zullen de komende maanden mogelijk een stijging van de ticketprijzen voor vakanties in Spanje en Portugal zien

Ierse toeristen zullen de komende maanden mogelijk een stijging van de ticketprijzen voor vakanties in Spanje en Portugal zien

Ierse toeristen zullen de komende maanden wellicht merken dat de prijzen van hun vliegtickets voor vakanties stijgen.

Reisexpert Eoghan Corry legde uit dat de grote vraag naar brandstof en het sluiten van luchtruim in Europa een stijging zou kunnen veroorzaken.

Hij vertelde dat dit waarschijnlijk niet zal gebeuren voordat je je zomervakantie naar Spanje of Portugal boekt, maar dat het in 2022 zal plaatsvinden.

In een gesprek met RSVP Live zei Eoghan dat nu Europa te maken heeft met inflatie en het conflict tussen Oekraïne en Rusland, er grote veranderingen zullen optreden in reizen.

“Brandstofprijzen zullen zeker invloed hebben op vliegtickets, maar het zal een langzaam proces zijn. Je zult het niet meteen zien, maar het is niet zoals prijzen bij benzinepompen.

“Op de middellange termijn zijn er twee grote zorgen als het om Oekraïne gaat. De eerste is de brandstofprijs, omdat het niet lijkt alsof het stopt en het omhoog gaat.“

Ontvang gratis de laatste RSVP-koppen rechtstreeks in uw inbox door aanmelden voor onze nieuwsbrief

Hij voegde eraan toe: “Het tweede is het luchtruim waar we uiteindelijk te horen kunnen krijgen dat we het luchtruim van een bepaald land moeten vermijden. Nu Europa Rusland uit hun luchtruim sluit, is het mogelijk dat Rusland de luchtruimten waarover ze controle hebben, gaat sluiten voor Europese vliegtuigen.

Eoghan zei dat er geen begrip is of deze problemen voor een lange periode zullen aanhouden, maar ze zullen een groot verschil maken.

“We weten niet of dit iets voor de korte termijn is, dus zaken als brandstofprijzen en het vermijden van het Russische luchtruim voor langeafstandsvluchten naar landen als Thailand moeten mogelijk langere reizen maken. Ze hebben allebei invloed op de ticketprijzen.”

Siehe auch  Bruine berenjong gered in Noord-Spanje, bloeiend in opvangcentrum

Reisexpert Eoghan Corry

Als u echter van plan bent deze zomer een buitenlandse reis naar Spanje of Portugal te maken, hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken over prijsstijgingen.

Eoghan legt uit: “Het zou me verbazen als we voor de zomer de ticketprijzen zien stijgen. Ik ben er vrij zeker van dat de zomerprijzen zullen worden bepaald door de traditionele vraag en aanbod.

„Veel van deze routes gaan pas weer open na de pandemie, dus als je mensen probeert te overtuigen om te reizen, zul je de prijzen niet opdrijven, vooral niet op de openbare routes.“

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside