Honderden protesteren in Spanje tegen herontwikkeling goudmijn uit Romeinse tijd

Honderden protesteren in Spanje tegen herontwikkeling goudmijn uit Romeinse tijd

Hun streven stuit echter op tegenstand van de actiegroep Oro No, die de krachten heeft gebundeld met andere milieu-initiatieven, evenals met professionele en maatschappelijke organisaties, vissersgroepen, toeristenverenigingen, landbouwcoöperaties en honingproducenten.

Onder het motto ’nee tegen goud‘ uitten de demonstranten hun bezorgdheid over de gevolgen die een mijnbouwoperatie zou hebben voor hun manier van leven, het milieu en de traditionele economische activiteiten van het gebied. Ze vroegen ook de lokale overheid om zich tegen het project te verzetten.

Salave heeft echter ook achterban.

Voorafgaand aan de protestactie heeft de Association for the Re-industrialization of Western Asturias (IDOA) een communiqué uitgegeven met 607 handtekeningen van mensen die het mijnbouwproject steunen.

In de verklaring wordt Salave gepresenteerd als een project dat de economie van de regio zou stimuleren.

Oude geschiedenis

Na de aanvankelijke winning in open groeven door de Romeinen, werd het winningswerk in Salave in het midden van de 20e eeuw hervat, maar het was voornamelijk gericht op het verkrijgen van molybdeen in kleine lokale aderen op een nogal oppervlakkige manier.

Hoewel de mineralisatie andere mineralen en metalen in verschillende concentraties omvat, zegt EMC dat vanwege zijn overvloed, goud is wat aanzienlijke belangstelling heeft gekregen vanuit technisch en economisch oogpunt.

Geschat wordt dat in de Romeinse tijd tussen de 2 en 6 miljoen ton gesteente werd gewonnen in Salave, waarbij tussen de 5.000 en 7.000 kilo goud werd gewonnen.

Volgens EMC hebben de Romeinen om redenen die niet precies bekend zijn, maar waarschijnlijk vanwege de moeilijkheden om de waterstroom te beheersen wanneer ze een bepaalde diepte in hun werk bereikten, de winning van Salave opgegeven.

Siehe auch  Pameran Mainan Burtard Sukses Besar - RTV NOF

Sindsdien was er geen gedocumenteerde mijnbouwactiviteit in het gebied tot de jaren 1940, toen bepaalde mineralen zoals molybdeen werden gewonnen voor de vervaardiging van staal.

In de jaren zestig toonden verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in mijnbouwonderzoek en -ontwikkeling interesse in het ontwikkelen en verifiëren van de gemineraliseerde continuïteit op diepte die de Romeinen aan de oppervlakte uitbuitten.

Met behulp van geochemische, geofysische en directe prospectietechnieken werd het Salave-mineralisatiemodel gereconstrueerd. Zo is de morfologische, proximale, technische, ecologische en economische levensvatbaarheid ervan beoordeeld.

Naast de voorlopige geochemische en geofysische studies zijn er sinds de jaren 70 bijna 500 boorgaten van verschillende lengtes en hellingen uitgevoerd in het Salave-gebied, voor een totaal van 65.000 meter.

Het laatste onderzoek werd uitgevoerd door Exploraciones Mineras del Cantábrico in 2018. Er werd iets meer dan 2.000 meter geboord, met als doel eerdere onderzoeken af ​​te ronden, hun resultaten te bevestigen en de voorbereiding van een haalbaarheidsstudie te vergemakkelijken.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside