Hoe top Mining Babus in Jharkhand JIMMS-software veranderde in een tool om online geld te verdienen

Hoe top Mining Babus in Jharkhand JIMMS-software veranderde in een tool om online geld te verdienen

SUMAN K SHRIVASTAVA

Ranchi, 9 mei: Technologie is een tweesnijdend zwaard. Het kan ook nuttig en gevaarlijk zijn.

Dus toen de regering van Jharkhand in 2016 de Jharkhand Integrated Mines and Minerals Management System (JIMMS)-software installeerde, dacht men dat het de administratieve zaken van de mijnbouw zou versnellen, transparantie zou brengen, e-permit en e-transport zou opzetten, waakzaam zou blijven door alle districtsmijnkantoren, het adjunct-directoraat en het hoofdkantoor met elkaar te verbinden.

Het maakte van de mijnbouwafdeling een papierloos kantoor, aangezien een dealer/huurder alles zou ondernemen, zoals het online betalen van de royalty’s, het districtsmineraalfonds, enz.

Het kreeg ook een wettelijke status nadat de deelstaatregering in 2017 regels had opgesteld, bekend als de Jharkhand Minerals (Prevention of Illegal Mining, Transportation and Storage) Rules.

Maar de mijnafdeling van Jharkhand gebruikte deze software als een hulpmiddel om te weten hoeveel illegale fondsen de mijnbouwambtenaren van het district elke maand hebben gegenereerd en dus een leeuwendeel hebben op het niveau van het hoofdkantoor, dat in miljoenen liep, volgens een schatting van meer dan Rs 100 crore, elke maand.

Volgens de regels is de mijnbouwofficier van het district een bevoegde autoriteit om de automatische generatie van transportchallan te wissen met een streepjescode nadat de dealers alle vereiste papieren op de JIMMS-site hebben geüpload. Als de districtsmijnwerker tevreden was met de echtheid van de papieren, zou hij op de goedkeuringsknop drukken en er zou automatisch een challan worden gegenereerd voor het legaal transporteren van de mineralen.

Maar hij zou het uitstellen als een bepaalde dealer/huurder het kortingsbedrag niet vooraf betaalde. Hij zou pas op de goedkeuringsknop drukken nadat de dealer/huurder opdaagt met het gesneden geld, zeiden bronnen.

Siehe auch  7 Tree Futbol Club bouwt vaardigheden op buiten het veld, kijkt naar het toernooi van Spanje

Soms blokkeerde de JIMMS-verantwoordelijke in Harmu in Ranchi ook het genereren van challan op het niveau van het hoofdkantoor onder de mondelinge instructie van de high-ups als de exploitanten van de mijn de vaste vergoeding voor het uitgeven van de challan niet zouden betalen, voegde bronnen eraan toe.

Eerder werden al deze activiteiten handmatig uitgevoerd door de districtsmijnwerkers, wat leidde tot vertraging en corruptie.

Volgens bronnen werd het verlaagde geld voor het genereren/uitgeven van een challan voor zand vastgesteld op Rs 20 per CFT, Rs 78 voor steenslag per kubieke meter. Soms zou een mijnexploitant onderhandelen over het tonen van steenslag als keien en slechts Rs 132 per kubieke meter betalen in plaats van Rs 250 per kubieke meter, zei de mijnfunctionaris.

Dit verlaagde geld werd vastgesteld op Rs 500 tot Rs 2000 per ton voor kolentransport, afhankelijk van de kwaliteit/classificatie van de ‚zwarte diamant‘, zei de functionaris. Op dit moment komt dit gesneden geld niet van ijzererts, aangezien de mijnen zijn gesloten en opnieuw geveild moeten worden, aldus bronnen.

Een hoge mijnbouwfunctionaris zei dat de praktijk begon op de mijnbouwafdeling toen K Srinivasan de mijnsecretaris was om de verzendingschallan alleen uit te geven wanneer een bepaalde dealer en mijnexploitant een vaste illegale vergoeding betaalden. Deze praktijk werd geïnstitutionaliseerd toen Pooja Singhal de mijnbouwsecretaris overnam, zei de officiële mijnbouw die om anonimiteit verzocht. In feite is er nu een syndicaat actief in de mijnbouwafdeling om dit gesneden geld van de dealers en mijnexploitanten te verzamelen, zei hij.

Maar dan wordt dit tarief toegepast op degenen die de mineralen legaal hebben vervoerd. Er zijn berichten over grootschalige illegale winning van zand, kolen en steen in de staat, met name in Santhal Pargana. Dit is een belangrijke bron van illegale inkomsten voor de ambtenaren van het mijnbouwdepartement en hun politieke beschermheren, aldus bronnen.

Siehe auch  'Dit is misschien wel het beste Engelse team ooit' - Spanje-coach Jorge Vilda

Zowel K Srinivasan als Pooja Singhal waren niet bereikbaar voor commentaar.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside