Hoe Jharkhand-meisje FIFA u-17 WC-kamp maakte

Hoe Jharkhand-meisje FIFA u-17 WC-kamp maakte

New Delhi: Jharkhand voetballer en India Under-17 Women’s World Cup vooruitzicht Anita Kumari werd herhaaldelijk ontmoedigd om een ​​carrière in de sport na te streven en kreeg zelfs stukjes glas naar haar gegooid tijdens trainingen, heeft de familie van de speler onthuld in een interview met Jharkhand-based news website DeFollowUp.

Een video van de interview werd gedeeld op DeFollowUp website laat zaterdag, nadat het was gemeld dat zeven voetballers uit Jharkhand – doelman Anjali Munda, verdedigers Celina Kumari, Sudha Anita Tirkey, Ashtam Oraon, Poornima Kumari, speler Neetu Linda en vleugelspeler Anita Kumari – waren geselecteerd voor een nationaal kamp ter voorbereiding op de FIFA Under-17 Women’s World Cup , die in oktober in India zal worden gehouden.

Volgens rapportenworden momenteel meer dan 30 meisjes opgeleid in het kamp, ​​dat wordt gehouden in Jamshedpur.

De FIFA Under-17 Women’s World Cup 2022 zal teams uit 16 landen bevatten en zal plaatsvinden tussen 11 en 30 oktober op drie locaties in India: Bhubaneswar’s Kalinga Stadium, Margao’s Nehru Stadium en Navi Mumbai’s DY Patil Stadium.

Hoewel het nog te bezien is of Anita, een inwoner van het dorp Ormanjhi in het district Ranchi. zal de laatste 23-koppige ploeg voor het hoofdtoernooi bereiken, de kampselectie vertegenwoordigt de volgende mijlpaal in een carrière die vanwege financiële en sociale obstakels nooit van de grond dreigde te komen.

‚Vraagde zich af waarom ze voetbalt‘

Het rapport citeerde Anita’s moeder Asha, die als arbeider werkt, die zei dat de dorpelingen de familie herhaaldelijk hadden ontmoedigd haar haar voetbaldromen te laten volgen en zich te concentreren op een meer levensvatbare carrière en studies.

Siehe auch  17-jarige Kushagra's dubbele ton stuwt Jharkhand naar 769/9 tegen Nagaland

“[Anita has been playing] 8 jaar lang… het hele dorp vroeg zich af waarom ze zoveel voetbal speelde, en bleef maar zeggen dat ze in plaats daarvan moest studeren. Maar het was beter voor haar om naar buiten te gaan en te voetballen, dan binnen te blijven en alleen huishoudelijk werk te doen‘, zei Asha in het interview.

Anita’s jongere zus Vinita, ook een voetballer, herinnerde zich hoe de passie van de zussen voor voetbal vaak vrouwenhaat uitlokte van de dorpelingen.

“[Villagers] vroeg ons altijd waarom we ‚halve broek‘ dragen [shorts] Net als jongens, waarom blijven we voetballen, en op de plek waar we zouden trainen, gooiden ze stukjes glas en alles wat ze maar konden vinden naar ons”, beweerde Vinita.

De familie onthulde ook dat Anita Kumari meestal trainde op een dieet van „gekke bhat” – rijst gefermenteerd in water – en dat de familie geen televisie of mobiele telefoons heeft om haar te zien spelen als ze de WK-ploeg haalt.

S. Pradhan, een van de coaches van de staatsvoetbalbond, was geciteerd Zoals zeggend dat alle zeven Jharkhand-meisjes die voor het kamp hebben gekozen, een zeer bescheiden achtergrond hebben en dochters zijn van dagloners of kleine boeren.

(Bewerkt door Poulomi Banerjee)


Lees ook: 20 jaar later is Bend It Like Beckham nog steeds ‚hot hot hot‘ vanwege zijn desi-verhaal en voetballiefde


We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside