Hittegolf in Europa treft VK, Spanje, Frankrijk

Hittegolf in Europa treft VK, Spanje, Frankrijk
Tijdelijke aanduiding terwijl artikelacties worden geladen

LONDEN — Deze stad is niet gebouwd voor extreme hitte. De London Underground, hoewel een wonder uit het Victoriaanse tijdperk, is slechts gedeeltelijk voorzien van airconditioning. En de soepele, zweterige „Tube“ stelde zelfs de stijfste bovenlip op de proef op vrijdag, de heetste dag van het jaar in Groot-Brittannië.

„Je grijnst gewoon en verdraagt ​​​​het“, zei Michael Finch, een 33-jarige advocaat die bagage trok, een waterfles van 5 liter droeg en speelde met typen.

„Zorg dat je wat water hebt,“ adviseerde hij, „en kijk ernaar uit om aan de andere kant naar buiten te gaan.“

Gevaarlijk wordt deze week in een groot deel van West-Europa gevoeld, aangezien een slopende hittegolf – voortgestuwd door hete lucht die uit Afrika wordt aangevoerd – de temperatuur doet stijgen.

Historische hittegolf aan de gang in Europa die in het weekend zal intensiveren

De thermometer op de Londense luchthaven Heathrow bereikte een temperatuur van 90 graden Fahrenheit (32 Celsius). „Worcester zal heter zijn dan Hawaï“, luidde een lokale kop.

Bij wat Meteorological Office meteorologen voorspelden, zou dit de „heetste Royal Ascot ooit“ kunnen zijn, renbaanfunctionarissen versoepelden hun beroemde strikte dresscode, waardoor mannen hun jassen en stropdassen in alle omhuizingen konden verwijderen na het sluiten van de koninklijke koetsstoet. Veel toeschouwers kozen er hoe dan ook voor om hun stropdas aan te houden.

In Spanje heeft het Staats Meteorologisch Agentschap noemde het de vroegste grote hittegolf in meer dan 40 jaar, terwijl de autoriteiten in Frankrijk opmerkten dat ze in de opgetekende geschiedenis nog nooit zo vroeg in juni de 104 graden (40 Celsius) hadden overschreden.

Op vrijdag registreerden tientallen weerstations in Frankrijk hun hoogste juni-temperaturen ooit, en op twee locaties werd de heetste dag ooit gemeten: de stad Pissos in het zuidwesten van Frankrijk bereikte 107 graden (41,7 graden Celsius), terwijl Revel 104 graden bereikte ( 40,2 Celsius).

Siehe auch  Die besten 30 Schließzylinder 30 35 Handverlesen für Sie

In de Spaanse provincie Valencia waren de temperaturen op woensdag en vrijdag enkele van de heetste voor juni sinds 1950. De luchthaven van Valencia zette vrijdag een recordhoogte van 102 graden (39 Celsius) in juni, waarmee het de markering van 2017 overtrof.

Een van de hoogste temperaturen die tot nu toe in deze hittegolf zijn geregistreerd, vond plaats in Andújar in het zuiden van Spanje, waar vrijdag 111,5 graden (44,2 graden Celsius) werd bereikt.

Verwacht werd dat de hittegolf na vrijdag in Groot-Brittannië en tot op zekere hoogte in Spanje zou afnemen, maar op zaterdag een hoogtepunt zou bereiken in Frankrijk. Duitsland, Polen en Oostenrijk zullen naar verwachting het hele weekend ongewoon warm worden. De hitte zal dan naar verwachting begin volgende week naar Zuid-Europa verschuiven.

Het Met Office zei dat de temperaturen half juni verrassend waren, hoewel ze de afgelopen jaren hogere temperaturen begonnen te registreren.

„Dit is het soort dingen waar klimaatwetenschappers voor waarschuwden, en helaas lijkt het erop dat dit vaker voorkomt“, zegt Alex Burkill, een senior meteoroloog.

In Spanje hebben de autoriteiten tientallen hittewaarschuwingen uitgevaardigd en bijna het hele land onder „extreem risico“ van wildvuur. Terwijl brandweerlieden de branden die al aan de gang zijn proberen te bedwingen, zijn duizenden mensen geëvacueerd.

In Zuid-Spanje zijn honderden baby vogels stierven nadat ze hun verschroeiende nesten te vroeg hadden verlaten. Wetenschappers zeiden dat de eerste hittegolf in Spanje samenviel met het broedseizoen voor gierzwaluwen, een beschermde soort. Bioloog Elena Moreno Portillo vertelde de krant Guardian dat de vogels de neiging hebben om gesloten nesten te bouwen in de holtes van gebouwen, die vaak van beton of metaal zijn gemaakt. „Dus het wordt een oven en de kuikens, die nog niet kunnen vliegen, rennen naar buiten omdat ze de temperatuur binnen niet kunnen verdragen,“ zei Moreno Portillo. „Ze worden letterlijk gekookt.“

Siehe auch  Die besten 30 Matratzenschoner 100 X 200 Handverlesen für Sie

De extreme hitte, in combinatie met het gebrek aan regen, heeft een aantal van de grote rivieren van Europa tot een laag niveau gebracht. De Po, de grootste rivier van Italië, is zo laag dat scheepswrakken weer aan de oppervlakte komen. Peilingen in Noord-Italië maken zich zorgen over de mogelijkheid van watertekorten.

Frankrijk heeft vrijdag de hoogste hittewaarschuwingscategorie afgegeven voor gebieden in het westen en zuidwesten.

„Wees waakzaam!“ De Franse premier Elizabeth Borne schreef: op Twitter.

Scott Duncan, een meteoroloog in Schotland, getweet dat het evenement „een van de meest diepgaande hittegolven in de Franse geschiedenis zou kunnen zijn. Een immens aantal records staat op het punt te vallen.”

Frankrijk en Spanje hebben ook zojuist hun hoogste gemiddelde temperatuur in mei geregistreerd.

En mensen voelen de hitte echt, want airconditioning – hoewel het steeds gebruikelijker wordt – is nog steeds veel meer uitzondering dan de norm in een groot deel van Europa.

Nadat in 2003 15.000 mensen in Frankrijk door een hittegolf om het leven kwamen, ontwikkelden Franse verpleeghuizen noodplannen voor weken als deze. Velen van hen zijn nu uitgerust met kamers met airconditioning, extra ventilatie of sprinklers die de gevels van gebouwen afkoelen.

Maar beide Frankrijk en Duitsland naar verluidt hebben ongeveer 5 procent of minder woonhuizen met airconditioning. Daarentegen meer dan 90 procent van de mensen in de Verenigde Staten heeft thuis toegang tot airconditioning.

Sommige Europese landen hebben mensen bovendien ontmoedigd om hun airconditioning deze zomer te hoog te zetten, in een poging om de vraag naar elektriciteit te verminderen en de afhankelijkheid van Russisch aardgas te verminderen. De Italiaanse „bedieningsthermostaat“ instrueert scholen en openbare gebouwen om 77 graden (25 Celsius) zo laag mogelijk te houden.

Siehe auch  Welke coureurs beraksi

In Parijs moedigen stadsautoriteiten inwoners en toeristen aan om een ​​speciale website te gebruiken om meer dan 900 „eilanden van koelte“ te vinden, waaronder stadsparken, begraafplaatsen, zwembaden en musea. De site Wijst ook op speciale „verkoelende routes“ – bijvoorbeeld straten met weelderige bomen – die deze ruimtes met elkaar verbinden. Andere Franse steden vertrouwen op vernevelingsapparatuur.

Maar klimaatwetenschappers zeggen dat er meer moet worden gedaan, omdat door klimaatverandering perioden van intense hitte vaker voorkomen.

Hannah Cloke, een klimaatwetenschapper aan de Universiteit van Reading, zei dat Groot-Brittannië „echt niet voorbereid“ was op extreme hitte, met kantoren, huizen en verpleeghuizen „niet gebouwd om mensen koel te houden“.

“Mensen nemen het niet erg serieus. Ze denken aan ijsjes en plezier maken, maar ze zien het risico voor kwetsbare mensen niet”, zei ze. Elk jaar sterven honderden mensen in Groot-Brittannië door hittegolven.

Om het koel te houden, stroomden veel Britten op vrijdag naar buitenzwembaden en vijvers en fonteinen.

Sandra Greenidge, een 47-jarige babysitter, bracht de peuter voor wie ze zorgt naar het culturele complex Southbank Centre in Londen, waar fonteinstralen water in de lucht bliezen en ‚kamers‘ creëerden die verschijnen en vervolgens snel verdwijnen.

„We hebben niet de infrastructuur voor… deze hitte,“ zei ze. “Als we dat zien, doen we het redelijk goed. Veel plaatsen zijn dubbele doelen geworden – zoals de galerijen die dit soort dingen voor kinderen bieden.“

De peuter wiebelde uit haar armen, pakte zijn emmer en waadde terug de fontein in. ‚We kunnen hier uren zijn,‘ zei Greenidge.

Noack berichtte uit Parijs en Livingston uit Washington. Kasha Patel in Washington heeft bijgedragen aan dit rapport.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside