Hittegerelateerde sterfgevallen top 1.100 in Spanje, Portugal te midden van hittegolven en bosbranden

Hittegerelateerde sterfgevallen top 1.100 in Spanje, Portugal te midden van hittegolven en bosbranden

Terwijl West-Europa een recordbrekende hittegolf doormaakt, hebben Spanje en Portugal volgens het ministerie van Volksgezondheid van elk land minstens 1.169 hittegerelateerde sterfgevallen gemeld.

Tussen 10 en 18 juli stierven in Spanje minstens 510 mensen door hittegerelateerde problemen, aldus het ministerie van Volksgezondheid van het land. Van die sterfgevallen werden er vrijdag 273 geregistreerd, zeiden functionarissen. Tussen 7 juli en 17 juli werden nog eens 659 hittegerelateerde sterfgevallen geregistreerd in Portugal, zeiden lokale functionarissen.

Duizenden brandweerlieden hadden moeite met het bedwingen van bosbranden in Frankrijk, Spanje en Portugal die duizenden hectaren land hebben verwoest. De branden hebben duizenden mensen gedwongen te evacueren naar veiligheid, aangezien extreme hitte de regio in haar greep houdt.

In Zuid-Frankrijk moesten meer dan 14.000 mensen vluchten toen de branden zich over meer dan 27.180 hectare land verspreidden. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van het land heeft zondag ook rode waarschuwingen afgegeven voor hittegolven voor 15 Franse departementen en oranje waarschuwingen voor 51 departementen.

Frankrijk bereikte zondag een maximum van 40,8 graden Celsius — 105,44 Fahrenheit –. De temperaturen bleven maandag en dinsdag hoog, maar naar verwachting zou woensdag een ommekeer komen.

Het aantal mensen dat stierf aan hittegerelateerde sterfgevallen is onbekend, maar het Franse ministerie van Volksgezondheid vertelde ABC News dat informatie over het aantal gevolgen aan het einde van de maand zal worden vrijgegeven.

Een vrouw kijkt toe terwijl een bosbrand oprukt in de buurt van een woonwijk in Alhaurin de la Torre, Malaga, Spanje, 16 juli 2022.

Gregorio Marrero/AP

Brandweerlieden in Spanje hebben 30 actieve branden bestreden, voornamelijk in Castilla y Leon, Galicië en Andalusië, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Catalaanse autoriteiten.

Siehe auch  Die besten 30 Transcend Sd Karte Handverlesen für Sie

Er werd voorspeld dat de temperaturen op zondag 42 C (107,6 F) zouden bereiken in drie provincies van het land, wat de meteorologische dienst van de staat ertoe bracht waarschuwingen voor „extreem risico“ uit te geven.

In Mijas, Spanje, in de gemeente Malaga, zijn 3.000 mensen gevlucht vanwege branden. Meer dan 22.000 hectare land dreigt te worden verbrand in de provincie Mijas, terwijl brandweerlieden worstelen om de vlammen te bedwingen.

Bosbranden vinden eerder in het seizoen plaats, eindigen later en komen vaker voor als gevolg van klimaatverandering, zei de Europese Unie in een rapport afgelopen jaar.

FOTO: Brandweerlieden werken tegen een natuurbrand bij Landiras, Zuidwest-Frankrijk, 16 juli 2022.

Brandweerlieden werken tegen een natuurbrand bij Landiras, Zuidwest-Frankrijk, 16 juli 2022.

SDIS 33 via AP

„Klimaatverandering verergert de situatie, maakt landen vatbaarder voor bosbranden en verhoogt de intensiteit van dergelijke gebeurtenissen“, aldus het rapport.

De zinderende hitte zal de komende dagen naar verwachting ook andere delen van Europa in zijn greep krijgen. Naar verwachting zullen delen van Engeland dinsdag 40 C (104 F) bereiken.

De Britse regering vaardigde een nationale noodtoestand uit en waarschuwde mensen om hun huizen niet te verlaten tenzij dat nodig is, volgens The Associated Press.

„Dit jaar hebben we voor de eerste keer in de zomer noodhulp afgegeven bij zwaar weer“, zei de burgemeester van Londen, Sadiq Khan gezegd.

Aicha El Hammar Castano van ABC News heeft bijgedragen aan dit rapport.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside