Het Spaanse reddingsfonds voor banken, FROB, overschrijdt het belang van 50% in de slechte bank Sareb

Het Spaanse reddingsfonds voor banken, FROB, overschrijdt het belang van 50% in de slechte bank Sareb

Anti-uitzettingstag plak een spandoek met de tekst „Sareb uitzettingen“ tegen een muur terwijl ze wachten op een uitzetting in Madrid, Spanje, 14 oktober 2016. REUTERS/Andrea Comas/File Photo

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

MADRID, 5 april (Reuters) – Het Spaanse staatsreddingsfonds FROB heeft zijn belang in de ‚bad bank‘ Sareb van het land verhoogd tot meer dan 50%, in overeenstemming met een bevel van de Europese Unie om zijn verplichtingen als staatsschuld te tellen.

FROB zei dinsdag dat het een belang van 4,24% had gekocht in Sareb, opgericht in 2012 om slechte leningen aan te gaan na de financiële crisis, om zijn belang te verhogen tot 50,14%. Er werd geen prijs gegeven, maar verschillende bronnen met kennis van zaken zeiden dat het louter symbolisch was.

De stap komt nadat de regering in januari een wettelijk kader heeft goedgekeurd waardoor FROB de drempel van 50% in Sareb kan overschrijden na het EU-bevel.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

FROB zei niet welke banken hun belangen hadden verkocht, maar een bron bij Sareb zei dat enkele kleinere houders, zoals Bankinter (BKT.MC), hun belangen hadden aangeboden. Bankinter weigerde commentaar.

Santander (SAN.MC) blijft de grootste particuliere aandeelhouder met een belang van 22,2%, gevolgd door Caixabank (CABK.MC) met 12,2%.

Verschillende Spaanse banken zijn van plan om hun belang in Sareb te verkopen, dat sinds de oprichting ervan heeft geworsteld, aangezien een daling van de onroerendgoedprijzen de waarde van leningen en activa heeft gedrukt, maar de meeste hadden hun belangen om fiscale redenen behouden.

Siehe auch  Die besten 30 Matratzenschoner 90 X 200 Handverlesen für Sie

Na de verkoop van 17,1 miljard euro van alle uitgegeven schuld, bezit Sareb nog steeds 33,7 miljard euro aan senior schuld.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Jesús Aguado; Bewerking door David Holmes

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside