Het Spaanse Enagas verkoopt belang in het Chileense Quintero aan Fluxys voor $ 661 mln

Het Spaanse Enagas verkoopt belang in het Chileense Quintero aan Fluxys voor $ 661 mln

De terminal van de Spaanse gasnetbeheerder Enagas ENAG.MC is te zien in de haven van Barcelona, ​​​​Spanje 25 februari 2022. REUTERS/Nacho Doce

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

MADRID, 28 maart (Reuters) – Het Spaanse Enagas (ENAG.MC) en het Canadese pensioenfonds Omers zijn overeengekomen om hun participaties in het Chileense GNL Quintero, dat een belang van 80% vertegenwoordigt, te verkopen aan het Belgische gas Fluxys (FLUX utility.BR) en investeringsfonds EIG, zei Enagas maandag.

De Spaanse gaspijpleidingbeheerder, die 45,4% in GNL Quintero bezit, zei dat het zijn belang verkocht voor $ 661 miljoen en zei dat de verkoop onderdeel was van een breder strategisch plan om activa te „rouleren“.

GNL Quintero exploiteert een gashaventerminal en een hervergassingsinstallatie in Valparaiso in Chili.

Enagas gaf geen verkoopprijs die Omers veilig stelde voor zijn belang in GNL Quintero.

Infrastructuuractiva voor de gasscheepvaart hebben investeerders aangetrokken nadat verschillende Europese landen zeiden dat ze van plan waren te diversifiëren van gas dat uit Rusland werd gepompt via pijpleidingen als reactie op de Russische invasie van Oekraïne vorige maand.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Inti Landauro; Bewerking door Edmund Blair

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.

Siehe auch  Platform Veteran teleurgesteld melalui dekolonisasi ondezoek - Wel.nl

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside