Het gestolen horloge van $ 2 miljoen van Charles Leclerc is waarschijnlijk in Spanje terechtgekomen, zeggen informanten

Het gestolen horloge van $ 2 miljoen van Charles Leclerc is waarschijnlijk in Spanje terechtgekomen, zeggen informanten

De Italiaanse politie heeft gefluister gehoord over wat er met het gestolen horloge van Charles Leclerc is gebeurd, zoals beschreven in: Corriere Del Mezzogiorno.

Het horloge in kwestie was een Richard Mille RM 67-02. Het werd gestolen van de Ferrari-coureur toen Leclerc stopte om foto’s te maken met fans in Viareggio, Toscane in april van dit jaar, net voor de Emilia Romagna Grand Prix. Iemand slaagde erin om van Leclercs horloge af te glippen en in de duisternis te ontsnappen voordat ze konden worden aangehouden.

De politie is erin geslaagd om sporen van de wacht te vinden, volgens rapporten van Corriere Del Mezzogiorno en Il Mattino. Volgens de autoriteiten hebben informanten binnen de Italiaanse criminele wereld de politie laten weten dat het horloge in Napels, Italië, was beland, waar de dieven waren gevestigd.

De politie beweert dat drie dieven probeerden het horloge te verkopen aan een dealer van gestolen luxegoederen, gevestigd tussen Cavone en de Spaanse wijk in Napels. Er was echter een hapering. De RM 67-02 was geen alledaags horloge. In plaats daarvan was het een aangepaste versie geproduceerd door Richard Mille met de handtekening van Charles Leclerc op het lichaam.

Volgens Il Mattino, Deze speciale editie van het horloge heeft een waarde van dichter bij € 2 miljoen euro (~ $ 2 miljoen USD). Dat cijfer komt waarschijnlijk van een Christie’s veiling vorig jaar, waar een Charles Leclerc Prototype RM 67-02 werd verkocht voor 2.100.000 Zwitserse frank ($ 2,16 miljoen USD).

Nu het horloge een internationaal nieuwsbericht was, was het een hot item en veel gevaarlijker om te verkopen. Dit betekende meer risico nemen voor de dealer. Hij denkt dat het horloge mogelijk naar Spanje is gesmokkeld om het te verkopen, waarbij het van eigenaar wisselde voor slechts € 200.000 euro (~ $ 204.600 USD) vanwege de hitte op het item.

Siehe auch  Spanje en Duitsland klaar voor rematch Arnold Clark - Equalizer Soccer

Het verslag van Il Mattino merkt op dat Napels een beetje een marktplaats is voor deze gestolen luxegoederen, vandaar dat het horloge door de Italiaanse stad liep. De nieuwszender beweert dat er in de stad drie of vier hekken voor dergelijke goederen actief zijn, waarbij goederen via Whatsapp worden beoordeeld voordat de levering van de artikelen wordt geaccepteerd. De hekken verkopen de artikelen vervolgens door aan vermogende klanten, hetzij rechtstreeks, hetzij via verschillende horlogebeurzen in Europa en daarbuiten.

Zoals elk goed Italiaans misdaadverhaal, is dit duister en gebaseerd op vermoedens en geruchten. De dieven zijn niet aangehouden en het horloge is ook niet teruggevonden. Het garen geeft eenvoudig de waarschijnlijke reis van het item weer zodra het van de pols van Leclerc is gegleden. Verwacht dat het verhaal de komende 30 jaar een Hollywood-film en drie verschrikkelijke remakes krijgt.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside