Het driedaagse verblijf van Jharkhand met de vleermuis vestigt opnieuw de aandacht op een grote fout in het Ranji Trophy-puntensysteem

Het driedaagse verblijf van Jharkhand met de vleermuis vestigt opnieuw de aandacht op een grote fout in het Ranji Trophy-puntensysteem

In 2012, toen India de speeloppervlakken herschikte in de Ranji Trophy in de nasleep van de gênante 8-0 – met dubbele testreeksen in Engeland en Australië – voormalig kapitein en spinlegende Anil Kumble pleitte ook voor een kritische aanpassing in het puntensysteem.

Kumble een suggestie om de toegewezen punten voor de voorsprong van de eerste inning volledig te verwijderen en steunde het idee om bowling- en slagpunten over te nemen.

Het doel was om teams aan te moedigen om uitgebalanceerde tracks voor te bereiden en hard door te gaan met games, niet slaapwandelend naar remises of spelen voor die voorsprong.

De voorsprong van de eerste innings is groot in het Ranji Trophy-cricket. Volgens het al lang bestaande puntensysteem krijgt het team dat aan het einde van de eerste helft van het spel een voorsprong heeft, 3 punten in het geval van een gelijkspel waarbij het andere team eindigt met slechts 1.

Dus zelfs als er geen resultaat is aan het einde van vier dagen (of vijf in het geval van knock-outs), loopt het team met de voorsprong in de eerste innings weg met een voorsprong van 2 punten.

Het driedaagse verblijf van Jharkhand met de vleermuis vestigt opnieuw de aandacht op een grote fout in het Ranji Trophy-puntensysteem

Lees ookHoe de grootste Ranji Trophy-finale aller tijden tot een opwindende conclusie kwam

Het driedaagse verblijf van Jharkhand met de vleermuis vestigt opnieuw de aandacht op een grote fout in het Ranji Trophy-puntensysteem

Het puntensysteem van de Ranji Trophy heeft een opknapbeurt nodig.

Jharkhand speelt het Ranji Trophy-puntensysteem tegen Nagaland

Op het eerste gezicht lijkt het een eerlijke beloning voor het verslaan van je tegenstander in ten minste de eerste helft van de wedstrijd wanneer er geen volledig resultaat is. Maar als je deze regel goed doorneemt, wordt het duidelijk hoe problematisch het is voor de kracht van de Ranji Trophy en dus het Indian Test-wedstrijdspel.

Siehe auch  Spanje: Catalanen gehackt om een ​​legaal bod uit te brengen op het gebruik van spyware

Als de voorsprong in de eerste innings 50% is van de punten die worden beloond voor een regelrecht resultaat – teams krijgen zes punten voor een directe overwinning in de Ranji Trophy – betekent dit dat er absoluut geen aanmoediging is om evenwichtige oppervlakken voor te bereiden.

BCCI heeft geprobeerd dat te voorkomen door knock-outs te spelen op neutrale locaties, maar de teams hebben nog steeds dit systeem gespeeld. Op het moment dat ze zelfs maar een relatief vlak oppervlak zien, geven ze bijna het idee op om 20 wickets hard te gaan, hun bowlers fris te houden en te proberen groot te slaan en te slaan.

Het laatste exemplaar van het Ranji Trophy-puntensysteem en de voorsprong van de eerste innings die wordt gespeeld, is te zien in de Eden Gardens van Kolkata, waar Jharkhand de afgelopen twee dagen is blijven vechten voor een totaal van meer dan 850 tegen recente nieuwkomers Nagaland in de pre-kwartfinale van de 2022-editie van het toernooi.

Op het moment van schrijven staat het totaal van Jharkhand op een verbluffende 856/9 in 198 overs. Zelfs toen het spel de eerste sessie op dag 3 inging, had Jharkhand geen zin om hun innings af te kondigen en aan te dringen op een regelrechte overwinning, wetende dat ze nog steeds door kunnen gaan naar de knock-outs op basis van een voorsprong in de eerste innings.

Gezien hun gebrek aan ervaring en tijd in het spel, is er bijna geen kans dat een ongelukkig Nagaland-team Jharkhand zou kunnen overtreffen.

Siehe auch  'Udang telah berada di bawah radar selama 18 tahun'

Als de bowling- en slagpunten het lot van het laatste gedwongen kwalificerende team naar de kwartfinale beslisten over de mogelijkheid van een gelijkspel, zou Jharkhand zijn geweest om vroeg te verklaren en op zoek te gaan naar een allround vertoning.

Een competitieve Ranji-trofee met uitgebalanceerde wedstrijden komt niet alleen de groei van de betrokken spelers en de competitie zelf ten goede, maar komt op de lange termijn ook ten goede aan India’s „A“- en testwedstrijdopstellingen.

Dergelijke eenzijdige spellen verbeteren echter de records van de spelers, maar zijn weinig relevant om hun groei op binnenlands niveau te bevorderen.

Het is hoog tijd dat de BCCI aandacht besteedt aan dergelijke spellen en gehoor geeft aan de al lang bestaande oproepen om het Ranji Trophy-puntensysteem te heroverwegen.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside