Het complot van de Spaanse Sanchez om de EU te pakken te krijgen ontmaskerd | Wereld | Nieuws

Het complot van de Spaanse Sanchez om de EU te pakken te krijgen ontmaskerd |  Wereld |  Nieuws

De Spaanse president Pedro Sanchez kwam onder vuur te liggen omdat hij misbruik maakte van zijn positie als president om te pronken tijdens bijeenkomsten van de Europese Raad in een poging het voorzitterschap van de Europese Unie te veroveren.

President Sanchez probeert naar verluidt naam te maken op het internationale en het EU-podium voor het Spaanse voorzitterschap van de Europese Unie in de tweede helft van 2023. Vorige week vermenigvuldigde de heer Sanchez de EU-reizen met de 40e verjaardag van Spanje in de NAVO , de Europese Raad in Brussel en een bezoek aan Moldavië te midden van de Russische invasiedreiging.

In een toespraak tot het Spaanse Congres haalde de oppositieleider van de Ciudadanos-partij Inés Arrimadas uit: „Dat u ervan uitgaat dat u het niet kunt herhalen als president van de regering.

„Ik begin te zien dat je begint aan te nemen dat er geen propaganda zal zijn, dat er geen leugens zullen zijn. Er zal geen sektarische ideologische agenda zijn om de barbaarsheden die je aan het doen bent te verdoezelen.

„Dat is de reden waarom, wanneer ik u mevrouw Von der Leyen zie verdedigen. Of wanneer ik u naar NAVO- of Europese raadsvergaderingen zie gaan. En u kunt de positie van een land niet verdedigen omdat u het met niemand eens bent geweest.“

„En je kunt een regeringsstandpunt niet verdedigen omdat je geen regeringsstandpunt hebt. Ik vraag me af, wie vertegenwoordig je in deze vergaderingen?

„Zou het kunnen dat u, die het al heel moeilijk vindt om zich als president van de regering te herhalen, de Spaanse instellingen gebruikt om een ​​uitweg te vinden in de Europese instellingen?

Siehe auch  Mencari rumah yang hangat di Ass Born, Indonesia

„Is het niet? Zou het kunnen, meneer Sanchez?“, vroeg mevrouw Arrimadas.

De regering van de heer Sánchez heeft moeite gehad om te reageren op de ongekende reeks binnenlandse uitdagingen die zijn veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne en de pandemie, zoals de energie- en economische crises.

LEES MEER: Brexit-nieuws: de zes landen die als volgende toetreden tot de EU

„Maar ze beledigt alleen maar. Ze blijft maar beledigen“, wierp Pedro Sanchez tegen.

Onder gejoel van de oppositie vervolgde de heer Sanchez: „Feit is dat ze geen alternatief voorstelt, geen voorstel. U beschuldigt mij van ik weet niet wat, dat ik wil vertrekken, dat ik niet van plan ben om de verkiezingen winnen.

„Maar denk je echt dat met wat we nu zien: Oekraïne, de voedselcrisis, de energiecrisis, de validatie van hulp aan de getroffen sectoren, je hier komt zeggen dat als ik niet ga winnen, je niet gaat om te winnen“, om de verkiezingen te winnen‘, die ik wil verlaten.“

„Maar is dat echt een debat van Europese liberalen?“, spotte de heer Sanchez onder applaus van zijn partij.

NIET MISSEN:
Christopher Lee ‚jaagde op nazi’s‘ in het leven voor Hollywood [REPORT]
EU-leden verdeeld over reactie op Russische invasie van Oekraïne [REPORT]
VK bereidt zich voor op afschaffing van EU’s wetenschapsfonds van £ 81 miljard te midden van toenemende spanningen [REPORT]

„Dat is absurd. Blijf kalm, Edelachtbare. Aangezien u het zegt, zal ik de handschoen opnemen. Ik blijf en ik ga proberen de verkiezingen in 2023 te winnen“, sloeg hij terug onder hernieuwd applaus.

Siehe auch  Die besten 30 Fitness Trackers Damen Handverlesen für Sie

Hij voegde eraan toe: „Nou, het geeft me, het geeft me zoveel problemen en zoveel schaamte omdat het is alsof je een debat moet aangaan, zo, zo, zo arm, zo arm, edelachtbare, zo arm.“

Eind 2023 vinden er in Spanje presidentsverkiezingen plaats.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside