Heeft Spanje de Heilige Graal?

Heeft Spanje de Heilige Graal?

Om uit te leggen hoe de Graal zijn weg vond van Jeruzalem naar Valencia, verwijst Verdeguer naar het christelijk geloof dat het Laatste Avondmaal plaatsvond in het huis van de heilige Marcus, een leerling van de heilige Petrus. Hij stelt dat toen de heilige Marcus Jeruzalem moest ontvluchten in 70 GT vanwege de Romeinse invasie, hij de waardevolle beker meenam. Van daaruit vestigde San Marco zich in Rome, waar de beker werd doorgegeven aan verschillende pausen en uiteindelijk aan St. Lawrence, die hem naar Spanje stuurde voor bewaring van verdere oorlogen. Uiteindelijk belandde het in Valencia, de hoofdstad van het koninkrijk Aragon in de jaren 1400.

Sindsdien heeft het vereerde relikwie een ereplaats in de kathedraal. En hoewel het alleen werd gebruikt om de mis te vieren door paus Johannes Paulus II en paus Benedictus XVI, kan het door alle bezoekers worden bekeken, samen met de andere relikwieën van de kathedraal, waaronder een vermeende doorn van de kroon van Jezus en een stuk van het kruis waarop hij werd gekruisigd.

„Als er een kelk is die volgens de traditie in de handen van Jezus was, is het zonder twijfel de enige beker die aan alle vereisten voldoet wanneer deze wordt onderworpen aan een wetenschappelijke analyse die overal ter wereld kan worden gerepliceerd met hetzelfde resultaat. de heilige kelk van de kathedraal van Valencia“, zei dr. Mafé.

Deze video maakt deel uit van BBC Reel’s Ancient Mysteries-afspeellijst.

Sluit je aan bij meer dan drie miljoen BBC Travel-fans door ons leuk te vinden op Facebookof volg ons op Twitter en Instagram.

Als je van dit verhaal houdt, meld je aan voor de wekelijkse bbc.com-nieuwsbrief genaamd „De essentiële lijst“. Een zorgvuldig uitgekozen selectie van verhalen van BBC Future, Culture, Worklife and Travel, elke vrijdag in je inbox.

Siehe auch  Nieuwe storm die Spanje binnenkomt, zal in sommige delen meer 'modderige regen' veroorzaken

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside