HC vraagt ​​regering om rapport in te dienen voor 25 april

HC vraagt ​​regering om rapport in te dienen voor 25 april

Ranchi: Het Hooggerechtshof van Jharkhand nam op dinsdag 12 april suo motu kennis van het Deoghar-kabelbaanongeval en vroeg de deelstaatregering om voor 25 april een rapport in te dienen.

De rechtbank vroeg om een ​​beëdigde verklaring over de redenen voor het ongeval, details van de reddingsoperatie en het door de autoriteiten uitgevoerde onderzoek.

Een afdelingsbank van opperrechter dr. Ravi Ranjan en rechter Sujit Narayan Prasad hebben advocaat-generaal Rajeev Ranjan opgedragen om voor 25 april een rapport over het ongeval voor de rechtbank in te dienen.

Pogingen om passagiers te redden die meer dan 46 uur vastzaten in kabelbanen op een kabelbaan in de wijk Deoghar eindigden dinsdagmiddag met een tragedie toen een 60-jarige vrouw om het leven kwam terwijl ze werd opgehesen door een helikopter, waardoor de dood opriep tol tot drie.

Alle andere 60 toeristen, gestrand sinds zondag 16.00 uur, nadat een kabelbaanstoring ertoe leidde dat trolleys op Trikut-heuvels, ongeveer 20 km van de beroemde Baba Baidyanath-tempel, met elkaar in botsing kwamen, werden sinds maandag veilig geëvacueerd met de hulp van helikopters van de Indiase luchtmacht (IAF).

Veertien van de laatst overgebleven 15 toeristen, die meer dan 40 uur in de lucht vastzaten, werden overdag gered.

De bank vroeg de advocaat-generaal ook naar berichten in de media die beweerden dat sommige technische instituten eerder problemen hadden geuit met de werking van de kabelbaan.

Twaalf gewonden bij het ongeval worden in ziekenhuizen behandeld.

De reddingsoperatie werd gezamenlijk uitgevoerd door de IAF, het leger, de Indo-Tibetaanse grenspolitie (ITBP), de National Disaster Response Force (NDRF) en het districtsbestuur.

Siehe auch  Ayah yang menyelamatkan putrinya dalam kecelakaan itu meninggal

De Trikut-kabelbaan is volgens de toerismeafdeling van Jharkhand de hoogste verticale kabelbaan van India. Het is ongeveer 766 meter lang.

(PTI)

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside