Gukesh blijft winnen in Spanje

Gukesh blijft winnen in Spanje

Een enkele round-robin in Gijón

Gukesh heeft nu vijf opeenvolgende toernooien in Spanje gewonnen zonder ook maar één wedstrijd toe te geven. Hij heeft sinds 21 december 2019 geen wedstrijd meer verloren in Spanje. Zijn huidige ongeslagen reeks staat op 16 wedstrijden. Een optreden van 2800 op het 14e Gijon City Closed-toernooi hielp hem 13 plaatsen op te klimmen van nummer 54 van de wereld naar nummer 41 in de live-ratinglijst!

De 16-jarige begon zijn Spaanse run vorig jaar in september door het winnen van de Concello de Carballo toernooi. Daarna won hij de La Roda Open, de Menorca geopendde Formentera Open en nu de single round-robin voor 10 spelers in Gijón.

Gukesh bereikte een Elo-rating van 2693 en werd daarmee de op één na hoogst gewaardeerde juniorspeler ter wereld. alleen achter Alireza Firouzja.

In ronde 7 versloeg de jongeling Paraguayaanse GM Neuris Delgado met de witte stukken.

Een van de prominente eigenschappen van een sterke speler is zijn of haar vermogen om de kans te grijpen wanneer een fout wordt gemaakt door de tegenstander. Delgado’s 20…Ba5 bij een eerste blik lijkt misschien goed. Een zorgvuldige inspectie leert echter dat zwart niet alleen ruimte op de damevleugel heeft, maar ook onvoldoende steun kan bieden aan de a4-pion.

Wit is blij om de bisschoppen te ruilen met 21.Bxa5 Qxa5. Het c3-veld is verlaten en kan het beste worden ingenomen door een paard om de a4-pion aan te vallen. De rest is een kwestie van tijd en techniek. Gukesh zette zijn voordeel snel om in een overwinning.

Siehe auch  U-17 Women's National Football Championship: Manipur, Jharkhand behalen enorme overwinningen | Voetbal Nieuws


Interview met Gukesh (door Sagar Shah)


Eindstand

Nee. Naam Ctry. pnt. rtg.
1 GM Gukesh D IND 8 2684
2 GM Fier, Alexandr BR 2567
3 IK BEN Gines Esteo, Pedro Antonio ESP 6 2455
4 GM Martinez Duany, Lelys Stanley WELP 6 2497
5 GM Delgado Ramirez, Neuris PAR 2614
6 IK BEN Garrido Outon, Alex ESP 4 2436
7 WI Forgas Moreno, Yaniela WELP 2343
8 FM Alvarez Fernandez, Enrique ESP 3 2329
9 IK BEN Panelo, Marcelo ARG 2383
10 IK BEN Tejedor Fuente, Enrique ESP 1 2419

Alle spelen

Links

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside