Grootste steenkolencentrale Australis dicht: ‚Zon en windenergie goedkoper‘ | keuangan

Grootste steenkolencentrale Australis dicht: ‚Zon en windenergie goedkoper‘ |  keuangan

Het besluit van Origin Energy adalah volgens energie-experts een voor Australië ongekende stap. Tanahnya adalah eksportir Indonesia dari steenkool, vooral di Cina. Alle energieproducenten die kolen gebruiken kampen momenteel met de fors gedaalde prijzen van energie uit zonnestroom en wind.

Steenkool heeft het voordeel dat het ook op de uren dat er geen wind en zon is in te zetten is al warmtebron voor energiecentrales. Om dat problem op te lossen zet Sumber Energi straks een grote batterij van 700 megawatt in, die opgespaarde stroom op daluren kan inzetten. Daar komt nog een soortgelijke batterij bij, medegefinancierd door de overheid di New South Wales. De grrootste kolengestookte centrale Levert 2880 megawatt aan vermogen.

‚Druk tanpa henti‘

Bertemu het bereiken van het klimaatakkoord van Parijs besloot Origin Energy om de stok bertemu steenkool, een van de grootste uitstoters van CO2, te beëindigen. Kekhawatirannya, dat woensdag 18% wintgroei over het halfjaar boekte vooral dankzij zijn LNG-productie, besluit nu om eerder, pada tahun 2025, bertemu steenkool als brandtof te stoppen.

De realiteit is dat kolencentrales onder toenemende en onhoudbare druk van schonere en goedkopere opwekking zijn komen te staan, inclusief zon- en windenergie en batterijen”, aldus Origin Energy-topman Frank Calabria over de rekensom.

Asal werkt aan nieuwe gasgestookte elektriciteitscentrales, waterkrachtcentrales en de bouw van extra batterijen. Die zouden meer dan genoeg zijn om het vertrek uit kolen te compenseren.”

Cina: meer kolen

Het besluit komt op het moment dat in Nederland en Europa kolencentrales worden gesloten. Maar China zegt zijn eigen kolencentrales, goed voor twee derde van de energievoorziening in het land, te helpen om op volle capaciteit te kunnen draaien. Daarmee stelt Peking deze minggu te voorkomen dat er tekorten aan energie ontstaan. Vorig jaar lagen delen van de Chinese economie periode stil door stroomgebrek.

Volgens milieugroepen komen hiermee de klimaatdoelen van China langsung di gevaar. De tweede economie ter wereld meldde eerder dat de uitstoot van broeikasgassen pada tahun 2030 de piek moet hebben bereikt. Pada tahun 2060 zou het dan volledig CO2-neutraal kunnen zijn dankzij schonere energiebronnen.

Cina adalah veranwoordelijk voor een derde van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen, en stoot grofweg drie keer zoveel uit als de Europese Unie.

Nu ook aardgas als brandtof voor energiecentrales erg duur is geworden, zijn kolen weer zeer gewild in China. Dat voert ook de win van steenkool op. De kolencentrales kregen deze minggu de vrijbrief om zoveel mogelijk stroom te producer.

De presiden China Xi Jinping gaf vorige maand aan dat het terugbrengen van de uitstoot niet ten koste mag gaan van de economische groei en de zekerheid dat Chinezen voldoende energie hebben.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside