‚Groene soep‘: actievoerders lanceren verzoek om opruiming van het Spaanse Mar Menor

‚Groene soep‘: actievoerders lanceren verzoek om opruiming van het Spaanse Mar Menor

WWF-Adena heeft een NIEUWE campagne gelanceerd om druk uit te oefenen op het waterschap van de lokale overheid om de Mar Menor te beschermen.

Volgens een recente studie komt elke tweede 650 liter met kunstmest verontreinigd water de lagune binnen.

Als gevolg van de veroorzaakte vervuiling heeft WWF-Adena het water van de Mar Menor vergeleken met een ‚groene soep‘ waar algen gedijen.

De campagne No mas veneno al Mar Menor (No more Poison in the Mar Menor) Het heeft tot doel duurzame landbouwstrategieën in Cartagena te promoten, met inbegrip van verdere inspecties van machines en sancties voor aantasting van het milieu.

Momenteel heeft de campagne meer dan 6.350 handtekeningen, maar het is van plan om 50.000 te bereiken.

De Mar Menor heeft een reeks massale sterfgevallen ondergaan waarbij tonnen vis en andere zeedieren zijn aangespoeld.

Wetenschappers denken dat een gebrek aan zuurstof de waarschijnlijke oorzaak is geweest. Dit probleem wordt toegeschreven aan hoge niveaus van kunstmest en varkensdrijfmest die vanuit de Campo de Cartagena in het water sijpelen.

Het is een groot probleem geworden, met duizenden demonstranten die de afgelopen jaren actie eisten tijdens een reeks marsen.

Parlementsleden van het Europees Parlement stellen een rapport op nadat ze eerder dit jaar een bezoek hebben gebracht dat tot doel heeft een consensus van alle partijen te krijgen om een ​​pakket financiële hulp goed te keuren om de Mar Menor schoon te maken.

Wil je deel uitmaken van deze beweging? Volg dit koppeling om deze campagne te volgen.

LEES VERDER:

Siehe auch  Catalaanse chef beschuldigt Spaanse inlichtingendienst van hacking

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside