Google opent eerste cloudregio in Spanje om te voorzien in lokale behoeften op het gebied van gegevenssoevereiniteit

Google opent eerste cloudregio in Spanje om te voorzien in lokale behoeften op het gebied van gegevenssoevereiniteit

Google heeft officieel zijn allereerste cloudregio in Spanje geopend, bijna twee jaar later eerste aankondiging haar plannen in samenwerking met de Spaanse telecomgigant Telefónica.

De nieuwe regio vertegenwoordigt de 33e locatie van Google wereldwijd en belooft dataoverdrachten met lage latentie en cloudservices voor bedrijven in de regio. De internetgigant ontwikkelt momenteel ook extra cloudregio’s voor: IsraëlQatar, Saoedi-Arabië, onder andere locaties.

Het nieuws van vandaag komt terwijl Spanje doorzet in zijn economisch herstel na de pandemiewaarbij Google stelt dat een speciale lokale cloudregio een grote rol zal spelen in het proces.

„De nieuwe regio Madrid biedt lokaal de unieke wereldwijde infrastructuur van Google Cloud, waardoor nieuwe kansen voor digitale transformatie in elke branche worden gecreëerd en het voor organisaties in elke fase van hun cloudreis gemakkelijker wordt om veilig snellere, betrouwbaardere klantervaringen te leveren“, schreef het bedrijf in een blogbericht.

Gegevens suprematie

Als een van ’s werelds grootste telecomnetwerkproviders vertegenwoordigt Telefónica een opmerkelijke partner voor Google, aangezien het ernaar streeft om bedrijven en beleidsmakers in heel Spanje te interesseren door de bezorgdheid over digitale autonomie en gegevenssoevereiniteit weg te nemen – bedrijven moeten zich houden aan lokale regels en voorschriften op het gebied van hoe ze klantgegevens beheren en opslaan. De nieuwe regio van Madrid zal inderdaad steunen op de bestaande infrastructuur van Telefónica, terwijl het duo samen een reeks producten zal ontwikkelen met behulp van Google’s edge computing-platform.

Dit bouwt ook voort op soortgelijke lokale partnerschappen die Google elders in Europa is aangegaan, waaronder een met T-Systems in Duitsland.

Siehe auch  De helft van Cuba's Entrevoces-koor blijft in Spanje

„Om de digitale transformatie te versnellen, zijn ook cloudservices nodig die voldoen aan de regelgeving en vereisten voor digitaal bestuur“, schreef Google. „Met name sterk gereguleerde sectoren zoals de overheid, de gezondheidszorg en de financiële dienstverlening hebben extra controle nodig om gegevens op te slaan en werklasten lokaal uit te voeren.“

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside