Gesluierde moslimvrouwen worden gediscrimineerd in Duitsland, Nederland, Spanje – Middle East Monitor

Gesluierde moslimvrouwen worden gediscrimineerd in Duitsland, Nederland, Spanje – Middle East Monitor

„Gesluierde moslimvrouwen“ worden vaker gediscrimineerd dan anderen bij het solliciteren naar banen in Duitsland, Nederland en Spanje, zo blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door onderzoekers uit Nederland, Duitsland en het VK. Persbureau Anadolu rapporten.

De Universiteit Utrecht in Nederland, de Universiteit van Oxford in het VK en het Duitse Centrum voor Integratie- en Migratieonderzoek hebben een gezamenlijk veldonderzoek uitgevoerd naar de discriminatie waarmee religieuze minderheden op de drie Europese arbeidsmarkten – Duitsland, Nederland en Spanje – worden geconfronteerd.

De bevindingen van het experiment werden gedeeld in een artikel dat deze maand door Oxford Academic werd gepubliceerd met de titel „Discrimination Unveiled: A Field Experiment on the Barriers Faced by Muslim Women in Germany, the Netherlands and Spain.“

Het experiment werd uitgevoerd met de cv’s (curriculum vitae) van dezelfde mensen door dezelfde inhoud en informatie te gebruiken bij zowel gesluierde als onthulde foto’s.

Omdat de foto’s op cv’s laten zien of die persoon een hijab draagt ​​of niet, was het doel van het „nationaal geharmoniseerde“ experiment om aan te tonen in hoeverre de reacties deze mensen van verschillende werkgevers ontvangen.

Uit de resultaten in Nederland bleek dat 35 procent van de vrouwen met een hoofddoek reacties kreeg van werkgevers, terwijl dit percentage steeg tot 70 procent bij degenen die geen hoofddoek droegen.

Het experiment beweerde een soortgelijk scenario in Duitsland, waaruit bleek dat 25 procent van de gesluierde kandidaten en 53 procent van de onthulde kandidaten reacties ontvingen.

LEES: Maak kennis met de hoofddoekdragende voetbalclubvoorzitter van Turkije

Moslims worden het meest gestraft

„Moslims worden door het grote publiek gezien als een moeilijk te integreren groep, voornamelijk vanwege hun conservatieve houding ten opzichte van genderrollen en hoge niveaus van religiositeit, die schijnbaar in strijd zijn met de Europese waarden en de seculiere levensstijl van westerse samenlevingen, ’ benadrukt het artikel.

Siehe auch  Komunikasi teknologi Indonesia ke pasar AS

Het presenteerde „robuust bewijs dat gesluierde moslimvrouwen worden gediscrimineerd in Duitsland en Nederland, maar alleen bij het solliciteren naar banen die veel klantcontact vereisen.“

„In Spanje is het niveau van discriminatie van gesluierde moslimvrouwen echter veel kleiner dan in de andere twee landen“, aldus het rapport.

Om statistische gegevens te geven, onderstreepte het onderzoek dat 48,5 procent van de ongesluierde moslimvrouwen reacties kreeg van werkgevers op de Nederlandse arbeidsmarkt, terwijl dit aantal daalde tot 34,5 procent onder gesluierde moslima’s.

Hoewel werkgevers in Duitsland reageerden op de sollicitaties van de helft van de ongesluierde moslimvrouwen, gaven ze geen enkele reactie op 75 procent van de moslimvrouwen met een hoofddoek.

Gebrek aan vooruitgang‘

Valentina Di Stasio, een van de onderzoekers van het experiment en een lid van de Universiteit Utrecht, zei op Twitter dat de resultaten „meestal een gebrek aan vooruitgang in de tijd laten zien, waarbij leden van etnische minderheden nog steeds worden geconfronteerd met niveaus van zo hoog als hoog zoals ze decennia geleden waren.“

Ze benadrukte het belang van het monitoren van de kwestie in termen van effecten op beleidsvorming en wetgevingsmechanismen.

Over de perceptie dat het „gewoon een voorkeur is voor religieneutraliteit, in plaats van een vooroordeel jegens moslims“, stelde ze dat ze in een verwante studie geen straf vonden voor vrijwilligerswerk bij een christelijke vereniging, maar een forse straf voor hetzelfde werk bij een moslimvereniging.

Ze zei dat een andere studie, uitgevoerd in Frankrijk, getiteld „Anti-moslimdiscriminatie in Frankrijk: bewijs uit een veldexperiment“, samenvatte dat „religiositeit een premie was voor christenen en een straf voor moslims.“

Siehe auch  Shell adalah tiket lotere dan penemuan ...

In herinnering brengend dat er „hoge niveaus van discriminatie“ van moslims zelfs bestaan ​​in landen waar mensen geen persoonlijke foto’s op hun cv hoeven te zetten bij sollicitaties, zoals het VK en Noorwegen, zei ze dat dit alleen gebaseerd is op de namen van deze mensen .

„Het dragen van religieuze kleding maakt deel uit van iemands identiteit en kan bijdragen aan een positief zelfbeeld.

„Mensen die hun cv ‚wit maken‘ door etnische en religieuze aanwijzingen te bagatelliseren, doen dat tegen hoge persoonlijke kosten en melden een gebrek aan authenticiteit“, benadrukte Di Stasio.

Lees: Turkije veroordeelt uitspraak EU-hof over hoofddoekverbod als schending van vrijheden

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside