Gelukkige verjaardag aan de iconische Osborne-stieren van Spanje

Gelukkige verjaardag aan de iconische Osborne-stieren van Spanje

Gelukkige verjaardag aan de iconische Osborne-stieren van Spanje die 65 jaar oud zijn. Afbeelding Botond Horvath/Shutterstock.com

Dit jaar viert 65 jaar de iconische Osborne-stieren die op de heuveltoppen van Spanje staan.

Oorspronkelijk werd de stier van Osborne gebruikt om reclame te maken voor het drankenbedrijf. Het originele beeld was kleiner en lichtjes verschillend in ontwerp.

De huidige grotere afbeelding is gemaakt om te voldoen aan een wet die reclame binnen 150 meter van een weg verbood.

De stier is ontworpen door Manolo Prieto in 1956. In 2055 heeft de Spaanse regering een beschermingsbevel uitgevaardigd op de stier die nu wordt gezien als een nationaal symbool van Spanje.

Verspreid over Spanje vind je 90 stieren die de filmindustrie door de decennia heen hebben geïnspireerd.

In 1994 werd een wet van kracht die alle reclame langs de weg voor alcoholische dranken verbood en de stieren zouden worden verwijderd.

Maar tegen die tijd waren de borden landelijk bekend en de reactie van het publiek resulteerde in het behouden van de borden op voorwaarde dat alle verwijzingen naar de oorspronkelijke adverteerders werden verwijderd.

De rechtbank stond uiteindelijk toe dat de borden bleven staan ​​op grond van het feit dat ze een deel van het landschap zijn geworden en „esthetische of culturele betekenis“ hebben, waardoor de stieren in het publieke domein zijn veranderd.

Van de meer dan 500 originele Osborne-stieren zijn er vandaag nog 91 over. Het grootste deel (23 in totaal) bevindt zich in Andalusië, terwijl Castilla y Leon er 14 heeft en Valencia er 11.

Siehe auch  Die besten 30 Honor 8X Case Handverlesen für Sie

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om dit artikel te lezen, vergeet niet terug te komen en de Euro Weekly News-website te bekijken voor al je actuele lokale en internationale nieuwsverhalen en onthoud dat je ons ook kunt volgen op Facebook en Instagram.

Meld je aan voor gepersonaliseerd nieuws

Abonneer u op onze Euro Weekly News-alerts om de laatste verhalen in uw inbox te krijgen!

Door u aan te melden, maakt u een Euro Weekly News-account aan als u er nog geen heeft. Bekijk ons ​​privacybeleid voor meer informatie over onze privacypraktijken.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside