Gasprijs stijgt verrast publiek in Port of Spain

Gasprijs stijgt verrast publiek in Port of Spain
Nieuws


Maxi-taxichauffeur Madan Ramdass vertelt over de gasprijsstijgingen bij City Gate, Port of Spain. – FOTO DOOR AYANNA KINSALE

De brandstofprijsverhogingen die door minister van Financiën Colm Imbert zijn aangekondigd, hebben het publiek in Port of Spain vrijdag verrast.

‚Wat? De gasprijzen stijgen nu?‘ zei Terry Jessamy. Hij denkt dat de aanpassingen hem minder geld in zijn zak zullen laten.

Imbert zei in het parlement dat de nieuwe prijzen vanaf 19 april van kracht worden.

De prijzen van premiumbenzine en superbenzine zullen met respectievelijk $ 1 per liter worden verhoogd tot $ 6,75 en $ 5,97 per liter, terwijl de dieselprijzen met 50 cent per liter stijgen tot $ 3,91 per liter.

De brandstofprijsstijgingen vallen samen met de volledige heropening van scholen en de economie.

Tareeq Gentle zei: “Het land verhoogt de salarissen niet, maar alle prijzen doen dat, ik denk dat we een aantal dingen moeten veranderen. Dit kan tot gevolg hebben dat de prijzen van onder meer voedsel, transport, onderwijs, diensten stijgen en dat we elke dag minder geld hebben.”

Gentle zei dat hij zal moeten overwegen of hij met zijn auto wil blijven rijden of in taxi’s zal reizen.

„Het is te gek“, zegt Beth Rooney, een 26-jarige ontwerper.

Tareeq Gentle zegt dat hij zou kunnen overwegen om met de taxi te reizen in plaats van zijn auto te gebruiken als de benzineprijzen stijgen. – FOTO DOOR AYANNA KINSALE

Ze woont in Freeport en werkt voor een bedrijf in Port of Spain, maar kan ook vanuit huis werken.

“Gelukkig kan ik thuis blijven werken, maar veel van mijn vrienden zijn al terug naar kantoor om hun verdampte salaris te zien. De economie wordt moeilijker‘, zei Rooney.

De meeste taxichauffeurs zeiden dat de brandstofprijsstijgingen op een slecht moment komen.

„Dit zal gevolgen hebben voor de economie, want we bevinden ons in een hele slechte tijd, hoewel we de prijzen moeten handhaven, kunnen we de bevolking niet beïnvloeden“, zegt Sherwim Selkridge, een taxichauffeur op de route Arima-Port of Spain.

Siehe auch  Kopi dan coklat menjadi tidak terkendali karena krisis iklim

Madan Ramdass zei dat hij als maxi-taxichauffeur zou worden getroffen.

“We zitten nog steeds in een pandemie. Het werk is niet hetzelfde als voorheen, we hebben vijf of zes uur in de rij gestaan ​​om eruit te komen. We moeten wachten tot de pandemie voorbij is, want nu is het veel minder en het onderhoud van de units is extreem hoog.”

Hij zei nu dat hij, om de tank van zijn voertuig te vullen, tussen $ 50 en $ 60 meer per dag zal moeten investeren.

“Alles is duur. Door de pandemie zijn de prijzen de afgelopen maanden gestegen en nu zullen we maandelijks tussen de 1.200 en 1.500 dollar aan brandstof meer moeten betalen”, zegt Kennedy Telfer, een maxi-taxichauffeur.

Niet alle geïnterviewden maakten zich echter zorgen. Sommigen zoals Samantha Monroe zeiden dat ze goed waren met de nieuwe gasprijzen.

“Het is een comfortabele prijs, het is geen hoge stijging en ook al blijven de lonen gelijk, ik denk dat we aanpassingen en opofferingen zullen kunnen maken om de benzine te betalen. Vervoer is een noodzaak‘, zegt ze.

Vearnell Certel, een vertegenwoordiger van de Route 2 Maxi Taxi Association, zei ook dat de nieuwe prijzen niet allemaal slecht zullen zijn.

„Het is welkom, want het is een kleine verhoging, misschien zullen sommige dingen ook in prijs stijgen, maar het zijn verhogingen die de afgelopen maanden al hebben plaatsgevonden, dus ik denk niet dat het ons zoveel zal raken,“ hij zei.

De meeste geïnterviewden zeiden dat het het beste was om te wachten tot de verhogingen van kracht werden en te zien hoe elke sector van de economie zich ontwikkelt.

Siehe auch  Die besten 30 Kiste Mit Schloss Handverlesen für Sie


We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside