Franse en Spaanse regeringspartner ter herdenking van Picasso Legacy – ARTnews.com

Franse en Spaanse regeringspartner ter herdenking van Picasso Legacy – ARTnews.com

Met de 50e verjaardag van de dood van Picasso volgend jaar, zullen Frankrijk en Spanje samenwerken om een ​​internationale tentoonstelling te organiseren gewijd aan de erfenis van de kunstenaar, die in 2023 in heel Europa en de VS zal worden vertoond.

Samen hebben de twee Europese landen een commissie van leiders in de culturele ruimte opgericht om het evenement te leiden, dat „The Picasso 1973-2023 Celebration“ wordt genoemd.

Aan het hoofd van de commissie staat Cécile Debray, de president van het Musée Picasso Parijs. Ze zal samenwerken met de kleinzoon van de kunstenaar – Bernard Ruiz-Picasso, die in Andalusië een museum heeft opgericht dat gewijd is aan Picasso – om het door de overheid gesteunde programma samen te stellen.

gerelateerde artikelen

Er staan ​​veertig tentoonstellingen en evenementen gepland in musea en kunstorganisaties in Europa en Noord-Amerika. Details over de financiering van het project zijn niet bekendgemaakt.

De overeenkomst om de evenementenreeks te organiseren werd gesmeed tijdens de meest recente editie van de Frans-Spaanse Top, een forum dat tot doel heeft de diplomatieke banden tussen de twee landen te versterken. Als onderdeel van de agenda voor de besprekingen die op 15 maart plaatsvonden in de Franse provincie Montauban, bespraken leden van beide regeringen onderwerpen met betrekking tot duurzaamheid, immigratie en defensie. Ze raakten ook aan zaken die verband houden met de culturele sectoren van de twee landen, die nog steeds herstellen van de impact van de pandemie.

Volgens een verklaring van het Franse ministerie van Cultuur is de commissie die verantwoordelijk is voor de transnationale evenementenreeks opgericht om Picasso te promoten als een kunstenaar „die de grondbeginselen van Europa belichaamt, bestaande uit democratische staten, verdedigers van mensenrechten en vrijheid van meningsuiting.”

Siehe auch  Capstone quiere desbloquear la capacidad de cobalto con calidad de batería 'amplia' de Chile

De verklaring citeerde Picasso’s beroemde schilderij uit 1937 Guernicadie momenteel wordt gehouden in het Museo Reina Sofía in Madrid, als een belangrijk ‚anti-oorlogssymbool‘.

In februari poseerden leden van de regering van de Europese Unie symbolisch voor een wandtapijtversie van het schilderij dat lange tijd in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York heeft gehangen. De foto was bedoeld om steun te betuigen voor een einde aan de oorlog in Oekraïne.

In een verklaring zeiden woordvoerders van de ministeries van Cultuur en Buitenlandse Zaken van zowel Frankrijk als Spanje dat hun Picasso-project „een van de belangrijkste Europese en internationale culturele evenementen van de komende jaren“ wil worden.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside