Extreemrechtse hoax vermeende jongeren aangevallen „omdat ze een Spanje-shirt droegen“

Extreemrechtse hoax vermeende jongeren aangevallen „omdat ze een Spanje-shirt droegen“

Extreemrechtse hoax vermeende jongeren aangevallen „omdat ze een Spanje-shirt droegen“ Bron: Guardia Civil

De extreemrechtse hoax die beweerde dat een groep jongeren werd aangevallen door een vrouw omdat ze gewoon een Spanje-shirt droegen, is aangepakt door de politie, die een actieve rol speelt in het omgaan met verkeerde informatie en samenzweringstheorieën.

Volgens de politie komt de meeste desinformatie uit dezelfde bronnen, waarbij media die gespecialiseerd zijn in het ontkennen van dit soort informatie er uiteindelijk achter komen. Helaas is in die fase het kwaad al geschied.

Het laatste voorbeeld dat door de politie is behandeld, is afkomstig van extreem-rechts die het beeld vrijgaf van een vrouw die volgens hen enkele minderjarigen had aangevallen omdat ze het Spaanse shirt droegen. Het beeld en het verhaal begonnen te circuleren op sociale netwerken voordat de veiligheidstroepen het verhaal als onwaar konden bevestigen.

De politie zegt dat de schrijver van de hoax erg creatief was en een geweldige soapschrijver zou zijn geweest, met volledige details over de locatie van de aanval, de opgelopen verwondingen, wie de schuldige partij was enz.

Dat detailniveau dat ze zeggen, maakt het erg geloofwaardig. Ze waarschuwen echter dat je voorzichtig moet zijn met wat je leest en uit welke bronnen. Het is belangrijk dat ze zeggen dat je de bronnen moet controleren voordat je deelt of afdrukt, omdat je misschien samenwerkt met de hoaxer, ook al was dat niet je bedoeling.

In dit geval waren de betrokkenen blij te zien dat de politie de hoax ontkende omdat ze daar met de betrokken personen te maken hadden. Het is wel verstaan ​​dat de identiteit van de persoon bekend is en dat ze bekend staan ​​voor het verspreiden van extreemrechtse hoax-berichten, zoals degene die de aanval beweerde voor het dragen van een Spanje-shirt.

Siehe auch  Pengendara, sepeda, trek, dan lainnya

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om dit artikel te lezen, vergeet niet terug te komen en de Euro Weekly News-website te bekijken voor al je actuele lokale en internationale nieuwsverhalen en onthoud dat je ons ook kunt volgen op Facebook en Instagram.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside